www.diariocritico.com

El trànsit aeri es normalitza de cara al final del pont

La Generalitat elogia la resposta ferma als controladors i Spanair allarga el periode de canvi de bitllets

La Generalitat elogia la resposta ferma als controladors i Spanair allarga el periode de canvi de bitllets

martes 07 de diciembre de 2010, 13:13h

El conseller en funcions de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha considerat que la resposta del Govern davant la vaga encoberta dels controladors aeris ha estat "ràpida i efectiva".

En declaracions a RAC 1 aquest dimarts recollides per Europa Press, Nadal ha defensat així l'estat d'alarma decretat pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que va suposar la militarització del cos aeri després que divendres passat el 70% dels controladors no es presentessin a llocs de treball.

Ha afirmat que els controladors probablement no van calcular les seves possibilitats ni la capacitat de reacció del Govern, per la qual cosa "s'han trobat en una situació que no és desitjable".

En aquest sentit, el socialista ha valorat el que ha passat més com un error de càlcul per part dels controladors que "no una provocació del Govern"

Spanair amplia les reclamacions

D'altra banda, la companyia Spanair ha ampliat fins al 30 de desembre el termini per sol·licitar el canvi dels vols afectats aquest cap de setmana per les baixes massives dels controladors, mentre que inicialment s'havien establert deu dies de marge, ha informat l'aerolínia en un comunicat.

La companyia ha posat a disposició dels afectats dues possibilitats per recuperar el vol. En els dos casos es lliurarà un bo equivalent al valor del viatge perduts, però el passatger tindrà l'opció de reclamar el 50% del trajecte afectat o bé sol·licitar 'upgrade' a classe Premium. Els bons es podran utilitzar per a qualsevol vol operat per Spanair durant els pròxims sis mesos, i es podran transferir a una tercera persona.

Tot i això, si els passatgers afectats decideixen no aprofitar les noves condicions, podran sol·licitar el reemborsament del seu bitllet fins al 14 de desembre si era un vol domèstic i fins al 3 de gener si era internacional.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios