www.diariocritico.com

Advoquen per l'enteniment entre religions

Lluís Martínez Sistach va rebre aquest dilluns la presidenta del moviment dels Focolars

Maria Voce es va mostrar molt interessada per al visita papal a Barcelona

martes 18 de enero de 2011, 17:09h

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va rebre aquest dilluns a la presidenta del moviment dels Focolars, la italiana Maria Voce, que és la primera presidenta del moviment que substitueix la fundadora, Chiara Lubich. El Moviment dels Focolars o Obra de Maria és un moviment de l'Església Catòlica, que promou la unitat i la fraternitat universal, de manera que sobresurt la seva forta vocació al ecumenisme i al diàleg amb persones de diverses conviccions.

En la trobada, Maria Voce manifestar el cardenal que havia seguit amb molt interès la visita del Papa a Barcelona el 7 de novembre, i va elogiar l'organització d'aquesta visita. El cardenal, per la seva banda, va expressar a Maria Voce, el seu agraïment pel treball que els membres del moviment dels Focolars realitzen a la Arxidiòcesi de Barcelona i als 88 països dels cinc continents en els quals estan presents.

El cardenal Martínez Sistach va lliurar al seu visitant la medalla commemorativa de la dedicació de la Sagrada Família i l'edició del seu exhortació pastoral titulada 'Preparem amb el Papa els camins del Senyor'. Per la seva banda Maria Voce va oferir el cardenal un llibre artístic titulat Focolari. La fraternité in moviment.

Vuit anys després de la visita de la fundadora, Voce s'ha reunit a Castell d'Aro amb els membres del Moviment de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana i també de les Balears, trobada al qual ha assistit l'arquebisbe-bisbe d'Urgell, Joan Enric Vives.

També té previst trobar-se amb l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i el dilluns va visitar el Monestir de Montserrat, on va mantenir una entrevista amb el seu abat, Josep Maria Soler.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios