www.diariocritico.com

DOSSIER. Eleccions Primàries PSC

Arrenca la lluita per la candidatura a l'Ajuntament de Barcelona

Arrenca la lluita per la candidatura a l'Ajuntament de Barcelona

Els 12.042 militants i simpatitzants del PSC a Barcelona exerciran el seu dret a vot el proper 19 de febrer

viernes 04 de febrero de 2011, 15:19h
Jordi Hereu, l'alcalde de Barcelona, i Montserrat Tura, diputada i ex consellera de Justícia en el darrer tripartit, s'han ficat de ple en una campanya, que arribarà a la seva fi el proper 19 de febrer amb la celebració de les eleccions primàries, per aconseguir encapçalar la llista socialista de les eleccions municipals de Barcelona, que es celebraran el proper 22 de maig.

La indefinició del partit socialista català sobre la candidatura de Barcelona a l'alcaldia, atesa l'escasa confiança que mereix l'actual titular, Jordi Hereu, va animar Montserrat Tura a forçar la celebració d'eleccions primàries.

Les primàries és un exercici de democràcia interna que el PSOE ha practicat en diverses circunstàncies. La primera va ser l'any després que Felipe González dimitís l'any 1996 com a secretari general del partit. Tot i que el successor elegit va ser Joaquin Almunia la militància va escollir José Borrell com a candidat a la Presidència del Govern. També Rodríguez Zapatero és fruit d'un procés electoral intern del PSOE en unes primàries que el van enfrontar a José Bono, Matilde Fernández i Rosa Díez. El cas més recent és l'elecció de la candidatura a la Comunitat de Madrid amb una victòria de Tomás Gómez sobre la candidata ed l'aparell, la ministra Trinidad Jiménez.

Normativa per votar
Poden votar els afiliats (militants i simpatitzants) del PSC de Barcelona que estiguin al cens d'alguna de les agrupacions d'aquesta federació. El dia de votació es el 19 de febrer i es realitzarà a les seus de les respectives agrupacions. No hi haurà vot per correu.

La Campanya
En els 15 dies que dura la campanya, ambdós intentaran convèncer a 12.042 persones, militants i simpatitzants del PSC en la ciutat de Barcelona. Un procés eclipsat per la falta de confiança de la cúpula del PSC  en la candidatura de l'alcalde Jordi Hereu i per l'aposta ferma de la candidatura de Montserrat Tura. La Federació de Barcelona ciutat, però, dóna suport a Hereu, que a més n'és el president.

Però quin tipus de campanya realitzaran ambdós candidats? Doncs, mentre que Hereu insisteix en que posarà en valor la seva gestió de la ciutat recolzada en la millora de l'espai públic i l'atenció social, Tura dóna més importància al debat en clau interna de partit. En qualsevol cas ho anirem descobrint durant aquests dies.

Recolzament del PSC i la Federació socialista de Barcelona
I quin és el recolzament que estan donant tant el partit com la Federació a nivell de divulgació del programari d'ambdós candidats? Doncs trobem que des de la web del PSC només existeix una finestra a la seva portada on s'anuncia la celebració de les Primàries entre Jordi Hereu i Montserrat Tura, la normativa per votar, i poc més. Brilla per l'absència d'enllaços per obtenir més informació sobre els candidats. Això sí, deixa ben clar que " La Comissió Executiva del PSC s’abstindrà de donar suport a un o altre candidat i crida a totes les Comissions Executives del partit en els diferents àmbits a actuar de la mateixa manera i a garantir així un procés transparent en el que la decisió correspongui únicament als militants i simpatitzants del partit a partir del seu vot individual i secret". I a més deixa anar unes boniques paraules per tots dos candidats, on alaven les capacitats d'ambdós: "l’Alcalde Jordi Hereu, que té el suport de tot el partit en la tasca que té encomanada i el respecte ciutadà per la feina desenvolupada al servei de Barcelona, i Montserrat Tura, que ha demostrat en la seva tasca política, cívica, professional i associativa, des de l’Alcaldia de Mollet a les Conselleries d’Interior i de Justícia, el seu lideratge i vocació de servei". Però de recolzar-los en la divulgació del les seves idees i els seus projectes... res de res.

Ara bé, si marxem cap a la web de la Federació socialista de Barcelona el que ens trobem és ben diferent. Per un costat a la seva portada se'ns ofereix informació de normativa perquè els afiliats i simpatitzats exerceixin el seu dret a vot (tal i com ho fa la web oficial del PSC) i també ofereix un enllaç al Facebook de Jordi Hereu i un altre a la web de Montserrat Tura. Com ho trobeu? Home, si tenim en compte que Hereu té també una pàgina web pròpia, doncs podem deduir que la web de la Federació es queda pobra davant l'altra candidata.

Però ara toca revisar aquestes dues web oficials del dos candidats. I que obtenim? Doncs per part del candidat Jordi Hereu, obtenim tota una web molt atractiva, clara, concisa on ja exposa el seu decàleg sobre el que pensa treballar per la ciutat de Barcelona. I d'altra banda, pel que fa a la web de Montserrat Tura, també esdevé atractiva i molt propera, però encara no hi ha penjat un decàleg amb el que treballarà, l'únic que diu al respecte és que: "Cal un canvi de rumb que recuperi la confiança dels barcelonins per generar noves idees, cercar complicitats i arribar a nous consensos. Aquest serà el meu full de ruta. I desitjo que vosaltres em pugueu acompanyar". Bé, potser aquests dies trobem més enfortida la web de la candidata a nivell de continguts. El que si que tenen ben enfortit tots dos és tot el tema de xarxes socials. Hereu té Facebook i Twitter i Tura té a més d'aquestes dues un Blog personal.

Acord sobre les agendes dels candidats
Albert Aixalà, secretari d'Organització del PSC de Barcelona i responsable de l'organització de les primàries per elegir el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, va presentar fa uns dies els acords resultants de la reunió que es va produir entre ell i representants d'ambdues candidatures: Jordi William Carnes en representació de la candidatura de Jordi Hereu i Toni Comín en representació de la candidatura de Montserrat Tura.

Els acords són els següents: Durant la campanya electoral el PSC de Barcelona garanteix la realització de 20 actes a les 10 agrupacions territorials del PSC, 10 per candidat, deixant la porta oberta a que les 2 candidatures realitzin altres actes. El PSC de Barcelona també organitzarà un debat entre els dos candidats el divendres 11 de febrer.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios