www.diariocritico.com

RecerCaixa garanteix la seva continuïtat

La Caixa concedeix beques a 20 projectes d'investigació per valor de 1,4 milions d'euros

Andreu Mas-Colell aplaudeix que el sector privat financi projectes "ara que el públic estarà subjecte a limitacions importants"

lunes 21 de febrero de 2011, 18:29h

Un total de 20 projectes d'investigació han estat becats aquest dilluns per l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i la divisió RecerCaixa de l'Obra Social La Caixa, amb un total de 1,4 milions d'euros.

En un acte al CosmoCaixa, el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, ha explicat que aquests ajuts permetran als científics desenvolupar les seves investigacions en branques tan diverses com l'educació, salut, ciència, economia, sociologia i patrimoni cultural.

En total, 461 projectes de 80 institucions es van presentar a la convocatòria, havent estat seleccionats els de major qualitat científica.

Educació matemàtica dels alumnes immigrants, Patrimoni arqueològic digital de Catalunya, Control de les noves variants del virus de la grip, Factors determinants de l'obesitat infantil i Estudi de l'expressió gènica associada a dolors neuropàtics són alguns dels projectes que tiraran endavant gràcies al finançament del RecerCaixa.

Lanaspa ha assegurat la continuïtat del programa RecerCaixa, que dirigeix l'ex rector de la Universitat Autònoma (UAB) Lluís Ferrer, almenys, fins al 2014 per assegurar el finançament dels millors projectes científics.

També han assistit al lliurament de les beques el conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, que ha aplaudit la iniciativa dels investigadors i del sector privat a finançar "ara que el sector públic estarà subjecte a limitacions importants" .

També han estat presents el secretari general d'Universitats i Investigació, Antoni Castellà, i el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, a més de representants dels 20 grups de recerca premiats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios