www.diariocritico.com

Aquest dimarts

Els 'obiolistes' demanaran el cap del secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza

Els 'obiolistes' demanaran el cap del secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza

El seguidors de Raimon Obiols convoquen l'acte 'Per a un Nou Cicle del socialisme i de les esquerres a Catalunya'

lunes 21 de febrero de 2011, 19:57h

El col·lectiu Nou Cicle, que agrupa militants socialistes liderats pel seu ex primer secretari i eurodiputat Raimon Obiols, reivindica aquest dimarts un canvi de rumb en el partit a nivell de dirigents, estructura i d'idees. Aquest col·lectiu -subsector dins l'anomenat catalanista del PSC- aprofitarà que aquest dilluns el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha dit que no tindria cap problema en deixar el seu càrrec si això suposa millorar les perspectives de la formació per empènyer-lo a que doni el pas. Tot i això, Nou Cicle assegura que no busca polèmiques.

En un acte al Col·legi d'Advocats de Barcelona, amb el títol 'Per a un Nou Cicle del socialisme i de les esquerres a Catalunya', els anomenats 'obiolistes' del PSC demanaran canvis profunds a la formació, segons han avançat a Europa Press des de la seva organització. 

Nou Cicle vol una àmplia renovació del PSC perquè segueixi sent la pedra angular del centre-esquerra català. No proposen una ruptura radical, sinó un "punt i seguit" que impliqui una recuperació dels valors que històricament han definit al socialisme català, el que es tradueix en canvis a múltiples nivells.

Segons la terminologia del col·lectiu, després de la derrota històrica en les eleccions al Parlament ara toca renovació: no es tracta que el partit faci un "reset", sinó d'actualitzar idees, apostar per nous lideratges i instal·lar un veritable "nou programari".

No n'hi ha prou amb canviar el primer secretari

Per Nou Cicle, no n'hi ha prou amb què al congrés de la tardor del PSC es triï a un altre primer secretari, càrrec que l'expresident de la Generalitat José Montilla ocupa fins el conclave que haurà de triar el seu substitut. El col·lectiu defensa que hi hagi canvis en tota l'estructura del partit, i qüestionen el paper de l'actual secretari d'organització, José Zaragoza, que aquest dilluns ha indicat que si les perspectives del PSC milloressin amb el fet de deixar el càrrec, no tindria cap problema a fer-ho.

Nou Cicle agrupa un sector del partit que està allunyat dels òrgans de direcció des de 1994, quan en el Congrés de Sitges els 'capitans' metropolitans es van fer amb els comandaments de l'organització. Pot considerar-se un subapartat dins el conegut com a 'sector catalanista' del PSC, ja que aquesta és la seva tendència si bé no tots els que la comparteixen són seguidors de Raimon Obiols.

Els 'obiolises' ón conscients que les seves tesis no són majoritàries, tot i que volen forçar un debat intern i proposen l'actual alcalde de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), Joan Ignasi Elena, com un bon aspirant a succeir a Montilla com a primer secretari, aspiració a la qual també s'han mostrat oberts a assumir alguns alcaldes, com Àngel Ros (Lleida), Pere Navarro (Terrassa) i Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona).

L'acte d'aquest dimarts el presentarà el professor de periodisme de la UAB Jordi del Río i comptarà amb les intervencions d'Obiols, l'eurodiputada Maria Badia, Joan Ignasi Elena, la candidata a l'Alcaldia de Girona, Pia Bosch, i el diputat del Parlament Daniel Font.

Despres de les primàries

L'acte arribarà dies després de les primàries del PSC a Barcelona, procés al qual Nou Cicle ha donat suport de manera entusiasta.

Fonts del col·lectiu ja han expressat la seva satisfacció perquè han implicat que el candidat del PSC a l'alcaldia sigui més sòlid gràcies a la seva ratificació per les urnes, cosa que significa un autèntic "exercici de transparència més enllà de polèmiques endogàmiques que no interessen a la ciutadania".

Ara, indica Nou Cicle, el partit ha de posar tota la carn a la graella i deixar de banda polèmiques internes per aconseguir el millor resultat de cara a les municipals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios