www.diariocritico.com

Es tracta d’un retrobament per celebrar la seva història

Sopa de Cabra torna als escenaris amb un únic concert el 9 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona

Sopa de Cabra torna als escenaris amb un únic concert el 9 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona

Després de deu anys d’absència, tocaran les seves cançons més emblemàtiques com Camins i L’Empordà

miércoles 02 de marzo de 2011, 18:51h

El grup gironí Sopa de Cabra ha decidit tornar als escenaris després de deu anys sense actuar junts per fer un únic concert que tindrà lloc el proper 9 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona, en què recordaran els seus temes més emblemàtics com Camins i L'Empordà.

El líder de la banda, Gerard Quintana, ha assenyalat en una roda de premsa que estan molt contents de tornar a tocar davant del públic i ha recordat que "el poder de les efemèrides pesa molt", ja que aquest any es compleixen 25 anys del començament de la seva carrera i deu des que van decidir baixar dels escenaris.

Quintana ha assenyalat que les seves cançons "segueixen estant vives" i que podran gaudir-les tant els seus seguidors més fidels com les generacions que ara tenen 15 o 20 anys i que, al seu moment, no van tenir la possibilitat d'escoltar temes com Si et quedis amb mi, Brilla o El far del Sud.

A més, ha assegurat que no es plantegen fer gira, tot i que no estan segurs de si aquest concert és un punt final o un punt i seguit; "no és una tornada", ha apuntat Quintana, que defineix aquest concert com un retrobament per celebrar la seva història i fer allò que els ve de gust.

"Som una banda 'vintage' dins d'una escena catalana de música actual que il·lusiona", ha dit al·legant el bon moment cultural i musical que viu Catalunya, i ha assegurat que desitgen que el seu retorn estigui a l'altura de les propostes que s'estan fent actualment.

El baixista de Sopa de Cabra, Franscesc 'Cuco', ha valorat positivament el treball de grups com Manel, Els Amics de les Arts i Mazoni, tot i que ha dit que fan un estil massa 'folk' per als seus gustos i que "troba a faltar el 'rock and roll'".

També han recordat que, fa deu anys, el centre de la creació de la música catalana era a comarques mentre que, ara, el focus d'atenció s'ha desplaçat a Barcelona, fet pel qual fer el seu concert al Palau Sant Jordi els ha semblat l'opció més encertada, tant per la seva ubicació com per la seva capacitat.

El grup tocarà les seves cançons més conegudes, tot i que no descarten fer versions d'algun grup -com la que ja van escriure per al disc homenatge al Cantant de Sau, Carles Sabater, Si un dia he de tornar- o l'aparició d'algun músic amic que els acompanyi a l'escenari per interpretar algun tema.

Les entrades per a aquest concert únic sortiran a la venda divendres 4 de març, a les 9 del matí, pels canals habituals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios