www.diariocritico.com

Igual que s'ha fet amb Barcelona

El PSC demanarà blindar Tarragona de les retallades

Josep Fèlix Ballesteros diu que així es garantiran les transferències de la Generalitat en serveis educatius, socials i sanitaris

viernes 15 de abril de 2011, 16:05h

L'Alcalde de Tarragona i candidat a la reelecció, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat aquest divendres que el PSC defensarà al Parlament una proposta per blindar la ciutat contra les retallades "injustos" del Govern, com ha fet ja amb Barcelona.

En roda de premsa a la seu del PSC, ha anunciat que el grup registrarà possiblement la setmana que aquesta iniciativa, que va en la línia de la aprovada el dijous a la Cambra per garantir que les transferències compromeses per la Generalitat per prestar serveis educatius, socials i sanitaris a Barcelona no es veuran afectades per la "reducció pressupostària". Ballesteros ha recordat que el ple municipal de Tarragona va aprovar també una moció amb el vot favorable de tots els partits, inclòs CiU, per no acceptar que les retallades afectin els serveis de la ciutat. S'ha mostrat orgullós de que Tarragona hagi estat la primera ciutat a manifestar-se en una concentració de "més de 800 persones" contra les retallades durant la primera visita institucional del president de la Generalitat, Artur Mas, a la ciutat. Sobre les seves expectatives de cara a les eleccions municipals del 22 de maig, té com a objectiu mantenir els tretze escons, i "fins i tot augmentar-los", encara que no ha descartat que el pugui desbancar de l'alcaldia una possible aliança CiU-PP amb la intenció de repartir-se el mandat dos anys cadascun. Ha presumit també d'haver complert "el 95 per cent del programa electoral" en aquest mandat, i ha afirmat que si és reelegit seva prioritat serà crear 6.000 llocs de treball -la ciutat té 11.000 aturats, segons l'alcalde-, per al que el 60 per cent del futur programa estarà destinat a la promoció econòmica i foment de l'ocupació. En ser preguntat sobre quin paper podria jugar després del congrés de tardor en què els socialistes catalanes elegiran al seu secretari general, ha assegurat que li agradaria "formar part del nucli de direcció del partit" però que la seva intenció i únic objectiu és seguir quatre anys més al capdavant de l'alcaldia. Ballesteros ha promès la posada en valor de l'espai romà de culte a les nimfes, recentment localitzat als voltants del mercat de la ciutat entre els carrers Colom, i Ramón y Cajal.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios