www.diariocritico.com

Cal anar cap a més serveis i menys prestacions

Cleries diu que la Llei de Dependència ha de tendir a ser-ho de 'promoció de l'autonomia personal'

Cleries diu que la Llei de Dependència ha de tendir a ser-ho de "promoció de l'autonomia personal"

El conseller de Benestar Social i Família també defensa establir prioritats en ajuts que afecten altres temes de seu departament

martes 05 de julio de 2011, 17:03h

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, creu que s'ha de deixar de parlar més de dependència i més de "promoció de l'autonomia personal". O, dit d'una altra manera, cal tendir més a oferir serveis i no tant a les prestacions econòmiques.

Josep Lluís Cleries ha analitzat a TV3 la situació actual en què es troba el desenvolupament de la Llei de Dependència a Catalunya. Un moment crític per molts factors. Naturalment, com ha analitzat el conseller la situació de crisi econòmica no afavoreix especialment el desenvolupament de la mateixa però, sens dubte, el que més perjudica el poder-ho fer a Catalunya és la poca implicació del Govern espanyol en el precepte que ell mateix va tirar endavant. De fet, Josep Lluís Cleries ha deixat ben clar que l'Estat no acompleix en el percentatge del 50 per cent que hauria d'aportar per a suportar els efectes de la mateixa a Catalunya. Per això, ha remarcat que "fallen les previsions de dependència". Però el gir a la conversa l'ha donat el titular de Benestar Social i Família quan ha corregit el rumb. Ha dit que no s'hauria de parlar tant de dependència sinó que "la idea ha de ser la promoció de l'autonomia personal". Evidentment, en aquells casos en què la mateixa sigui possible, però sempre arribant fins al límit màxim. "Quina és la prestació reina?", s'ha preguntat, i ha explicat que és la que es destina al cuidador no professional, al que té a casa a la persona al seu càrrec. I és cap aquí cap on cal tendir, ha insistit. Per exemplificar que la mesura, a més, pot beneficiar als receptors de les prestacions en la matèria, ha explicat el cas de famílies que eviten portar a la persona que requereix dels serveis de dependència a centres socials i que, en canvi, prefereixen que no hi vagi. La raó és que prefereixen que la prestació la rebi el cuidador no professional perquè els diners poden ajudar, i més en les actuals circumstàncies, a arribar a fi de mes. Cleries ha celebrat aquesta actitud si serveix per ajudar a l'autonomia personal del beneficiari de la Llei de Dependència. De la mateixa manera, i ara pel què fa a determinats ajuts d'altra índole, Cleries ha defensat la necessitat d'un control de residència del receptor per tal d'establir un barem de prioritats, a banda d'evitar la picaresca que s'està donant en molts casos.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios