www.diariocritico.com

Jaume Lanaspa ho afirma a l'Ateneu Barcelonès

El CosmoCaixa tindrà un nou planetari en 3D que serà "un dels millors del món"

El director de l'Obra Social de La Caixa indica que als darrers anys el pressupost s'ha dedicat principalment a qüestions socials

miércoles 28 de septiembre de 2011, 17:08h

El CosmoCaixa de Barcelona posarà en marxa en els pròxims mesos un nou planetari en tres dimensions que es convertirà en un dels "millors del món", segons ha avançat el director general de l'Obra Social de La Caixa, Jaume Lanaspa, en una conferència de la Tribuna Ateneu, que ha tingut lloc aquest dimecres a Barcelona.

A més, ha descartat tancar nous acords de col.laboració amb museus europeus ja que La Caixa té signats pactes amb el Museu del Louvre de París, el Museu Nacional del Prado de Madrid i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) que encara "no estan esgotats", i que al llarg d'aquest curs permetran realitzar exposicions al CaixaFòrum de Barcelona de Francisco de Goya i Eugène Delacroix. "Aquests acords són molt interessants perquè permeten fer exposicions que no haguéssim pogut fer separats", ha assenyalat Lanaspa, que ha afegit que l'objectiu és obtenir millors resultats amb menys recursos mitjançant l'establiment d'aliances. Malgrat aquestes bones experiències, ha reconegut que el pressupost de l'Obra Social destinat a cultura ha disminuït un 15 per cent en els últims quatre anys -fonamentalment millorant criteris d'eficiència com enviar menys propaganda-, ja que el pressupost social ha augmentat en un 25 per cent. En els últims anys, la situació econòmica ha portat a Lanaspa a dissenyar una estratègia de la seva Obra Social que es centra més en elements socials com la lluita contra la pobresa infantil, la creació de beques de formació per a reclusos, i el lloguer de pisos a un preu assequible per a joves, gent gran i famílies. Un nou acord amb l'Ateneu Lanaspa i el president de l'Ateneu Barcelonès, Francesc Cabana, han aprofitat la celebració de la Tribuna Ateneu per signar un acord de col·laboració que reafirma el compromís amb temes socials. "Fins ara ens havíem limitat a debatre sobre temes culturals i ara, gràcies a la col.laboració amb La Caixa, el ampliarem al social i l'econòmic", ha assenyalat Cabana. A l'acte han assistit el director general de Promoció i Cooperació Cultural de la Generalitat, Jordi Cabré, el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca), Francesc Guardans, i el director general del Liceu, Joan Francesc Marco, entre una altra cinquantena de persones.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios