www.diariocritico.com

CULTURA

Un llibre recrearà la llengua del Born del 1700

Un llibre recrearà la llengua del Born del 1700

martes 16 de marzo de 2010, 11:21h

L’obra es titularà Llengua i literatura. Barcelona 1700 i s’inclourà dins la col·lecció del Museu d’Història de Barcelona “La ciutat del Born. Barcelona 1700”. Es tracta d’una col·lecció que pretén divulgar la recerca i el coneixement vinculats al projecte del Born, ressaltant les característiques i els valors, quasi del tot desconeguts, de la Barcelona del segle XVII i principis del XVIII.

De fet, en aquella època, lluny de ser una població endarrerida i aïllada, la ciutat era dinàmica en la seva economia, estava ben connectada amb el món, i gaudia d’una cultura i una vida intenses i animades. En el volum, Xavier Torres analitzarà la situació sociolingüística de l’època, Xavier Cazeneuve i Albert Garcia Espuche recuperaran les paraules del Born, Francesc Feliu analitzarà la llengua literària i Josep Solervicens desglossarà les idees literàries del XVII.

El llibre es publicarà el 2011 i és fruit d’un conveni de col·laboració entre la Fundació Lluís Carulla i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Fins ara, la col·lecció del Museu d’Història de Barcelona ha publicat els volums relatius a la jardineria del 1700, la dansa i la música i els jocs, i preveu endinsar-se en altres terrenys com les festes, les drogues, la indumentària, la medicina, el teatre, les arts, el comerç, l’alimentació o el transport.

 


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios