www.diariocritico.com

Flotats, Sardà i Boadella, entre els candidats

Núria Espert s’emporta el Valle-Inclán de Teatre per la seva interpretació a “La casa de Bernarda Alba”

Núria Espert s’emporta el Valle-Inclán de Teatre per la seva interpretació a “La casa de Bernarda Alba”

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, lloa la decisió del jurat

miércoles 17 de marzo de 2010, 15:45h
L’actriu catalana Núria Espert ha estat guardonada amb el Premi Valle-Inclán de Teatre pel seu paper a l’obra La Casa de Bernarda Alba. El premi, que arriba a la seva quarta edició, està dotat amb 50.000 euros. Espert ha estat distingida per davant de l’actor Carlos Hipólito, que optava com a protagonista de l’obra Glengarry Glenn Ross.

En el seu parlament a l’hora de rebre el guardó -que es va lliurar ahir a la nit-, l’actriu nascuda l’any 1935 a l’Hospitalet del Llobregat, va destacar “l’excel•lent moment” del teatre espanyol, tot i les circumstàncies negatives de l’actualitat”, referint-se a la crisi financera mundial i la bombolla immobiliària. En certa manera, va despersonalitzar la distinció rebuda de mans de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, tot aclarint que “és important pel que arrossega en sí mateixa, que és el bé del teatre en general”.

El Premi Valle-Inclán està organitzat pel suplement El Cultural del diari El Mundo i patrocinat per la Fundació Coca-Cola i s’atorga seguint el què es coneix com a ‘mètode Goncourt’, consistent en eliminacions per rondes en les quals es van descartant els candidats amb menys paperetes. En aquesta ocasió, va haver-hi sis voltes molt renyides.

Entre altres actors que també optaven al Premi Valle-Inclán hi ha els catalans Josep Maria Flotats, per El encuentro de Descartes con Pascal joven; Rosa Maria Sardà pel seu paper en la mateixa obra que la guanyadora; i Albert Boadella, per La cena.

El jurat va estar presidit per l’acadèmic Francisco Nieva i integrat per diversos personatges del món cultural com el periodista Luis María Ansón, l’actor Juan Echanove, el poeta y crític Jaime Sallés y l’humorista gràfic Antonio Mingote.

La ministra González-Sinde va lloar la guardonada afirmant que “als que hem vist la interpretació d’Espert a La casa de Bernarda Alba només ens resta  estar d’acord amb la decisió, felicitar al jurat per la seva elecció i esperar a que les llums de Bohèmia -en referència a Valle- segueixin il•luminant el teatre aquest any”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios