www.diariocritico.com

LLIBRES

Patrícia Gabancho plasma en el seu nou llibre la frustració per l'Estatut

Patrícia Gabancho plasma en el seu nou llibre la frustració per l'Estatut

El retorn dels catalans sacseja la consciència del poble català

jueves 18 de marzo de 2010, 19:01h

La profunda decepció que ha provocat entre la majoria dels catalans el fracàs de la via estatutària, ha inspirat a Patrícia Gabancho la tesi del seu nou llibre, El retorn dels catalans, publicat per l'editorial Meteora. El llibre fa un repàs dels 30 anys de construcció democràtica espanyola, que s'ha fet, segons l'autora, “deixant de banda Catalunya o directament perjudicant-la”.

El llibre és una reflexió encesa i profunda sobre la situació política actual a Catalunya. Una reflexió, però, que a mesura que penetra en el lector esdevé un crit d’alerta, gairebé de rebel·lia, sobre el comportament dels catalans. “Ens han tunejat el coco”, diu l'escriptora, que en aquesta obra pretén desmuntar “mites” com el de la “Catalunya real” i la possibilitat de conviure amb la resta d'Espanya. “Hi ha hagut un treball de massatge negatiu sobre l'autoestima dels catalans”, diu Gabancho en referència a les polítiques del govern central.

El llibre explica amb tota cruesa el conflicte logístic i econòmic entre la societat catalana i Espanya, tracta el debat sobre la immigració i, finalment, proposa la recuperació del protagonisme de la societat catalana. També inclou episodis recents com 'el cas Pretòria' i l'afer Caselles. “Els catalans hem cedit sempre”, afirma la periodista, convençuda que la por és el pitjor mal de la societat catalana.

Patrícia Gabancho (Buenos Aires, 1952) va dedicar els seus primers llibres als parcs i jardins de Barcelona, tot i que també ha publicat nombrosos assajos de temàtica històrica com El segle XX a través de les àvies i Joan Maragall i la fi de segle a Barcelona. Col·labora com a articulista en diversos diaris generalistes, és conferenciant i participa en les principals tertúlies catalanes de ràdio i televisió.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios