www.diariocritico.com

En substitució del dimitit Albert Sáez

El tripartit voldria a Enric Marín al capdavant de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

El tripartit voldria a Enric Marín al capdavant de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

CiU té majoria a la CCMA

miércoles 24 de marzo de 2010, 17:12h
Enric Marín és l’opció que defensen els partits que donen suport al govern de la Generalitat per substituir Albert Sáez al capdavant de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Marín, periodista y professor de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, substituiria en el càrrec a Albert Sáez, després que aquest presentés la seva dimissió per motius personals i hagi acceptat el càrrec de director adjunt d’El Periódico de Catalunya. La majoria en l’ens, però, l’ostenta CiU.

Els representants dels grups polítics amb representació a la CCMA han de decidir quina és l’opció final per a ostentar-ne el càrrec de president que ha deixat bacant Sáez. Al Consell de Govern de la Corporació, té majoria CiU, amb cinc membres dels onze que el componen. D’altra banda, el candidat ha de ser consensuat amb la federació nacionalista, atès que és necessària una majoria de dos terços del Parlament pel nomenament del càrrec. Des del tripartit són conscients que l’oposició no facilitarà la tasca, així que tenen previst, si no hi ha acord, un eventual trasllat de l’elecció a la Cambra, que permeti visualitzar el rebuig de l’oposició. Tot i amb això, cal recordar que el nom d’Albert Sáez va ser consensuat per ERC, PSC i CiU.

En aquests moments de transició, la presidència en funcions de la CCMA l’ostenta l’advocat i professor de Dret Administratiu Roger Loppacher, proper a CiU. Els actuals membres de l’ens són, per part de CiU Eduard Berraondo, Marc Puig, Braulio Durad i Núria Llorach, aquesta pactada amb ERC. El PSC està representat per Joan Manuel del Pozo, Anna Balletbó, Àngela Vinent i Xavier Guitart, també pactat amb els republicans. Pel PP hi ha Armand Querol i a ICV-EUiA la representa Josep Vinyeta.

Pel que fa Enric Marín, és catedràtic en Ciències de la Informació i va ser membre del consell d’Administració de Barcelona Televisió, així com de l’antiga Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV). Durant el primer govern català a tres bandes, va ser secretari de Comunicació de la Generalitat, substituint a Miquel Sellarès. Marín manté, de fa molts anys, una relació molt estreta amb el conseller de Cultura Joan Manel Tresserras amb qui comparteix la idea de la necessitat d’articular un espai comunicatiu català, a banda d’haver fet diversos treballs conjunts, entre els quals hi ha Cultura de masses i comunicació, de l’any 1994. L’any 1991 va rebre el premi d’Assaig Antoni Rovira i Virgili i el 1994 el Joan Fuster en la mateixa categoria.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios