www.diariocritico.com

Dues explosions aquest matí

La catalana Sílvia Vilaró se salva per deu minuts de veure’s afectada pels atemptats a Moscou

La catalana Sílvia Vilaró se salva per deu minuts de veure’s afectada pels atemptats a Moscou

Vilaró, de 29 anys, és originària de Callatenes, i és funcionària de l’ambaixada espanyola a la capital russa

lunes 29 de marzo de 2010, 13:43h
La catalana Sílvia Vilaró, funcionària de l’ambaixada espanyola a Moscou, de 29 anys, s’ha salvat dels atemptats de Moscou per 10 minuts. Vilaró, originària de Callatenes (Osona), fa transbord cada dia a la parada de metro de Lubianka per anar a la feina, estació on aquest dilluns ha tingut lloc la primera explosió. “Normalment arribo a Lubianka entre tres quarts i tres quarts menys cinc de vuit. Avui com cada dia estava allà a aquesta hora i ha coincidit que deu minuts després ha tingut lloc l’atemptat”, ha explicat Vilaró a l’ACN. “La sensació és de xoc, desconcert i caos”, ha assegurat Vilaró, “i de vells records”, hi ha afegit. “El metro de Moscou ja ha patit una tràgica seqüència d’atemptats”.

A les 8:15 hores comunicaven pels mitjans locals el primer atemptat i a les 8:50 hores informaven dels segon atemptat. “Hi ha una sensació de caos informatiu, de logística, els telèfons mòbils moltes vegades no funcionen, no hi ha cobertura...”, ha relatat Vilaró, que ha explicat que arran dels atemptat han tallat la principal línia de metro de Moscou i com a conseqüència “riuades de gent caminaven a peu pel centre de la ciutat”.

Vilaró també ha destacat que molts taxistes han aprofitat l’avinentesa de la confusió i el caos per augmentar els preus de les carreres “fins a 150 euros per un trajecte de cotxe”.

Vilaró ha recordat l’atemptat contra el tren de Nevski, a la ruta de Sant Petersburg a Moscou, que va tenir lloc el 27 de novembre de 2009, i que va causar la mort de 28 persones. El novembre va haver-hi un atemptat al tren que uneix Sant Petersburg amb Moscou en què van morir 26 persones.

Almenys 37 persones han mort i 38 han resultat ferides aquesta matinada de dilluns en un doble atemptat bomba al metro de Moscou perpetrats presumptament per dues dones suïcides, segons han confirmat fonts oficials. La primera deflagració ha tingut lloc quan faltaven poc minuts per a les vuit del matí a l’estació de metro de Lubianka, al centre de Moscou i prop de la seu del Servei de Seguretat Rus (FSB) –antiga KGB-, afectant el segon vagó del metro i causant la mort d’unes 23 persones. Una segona explosió ha tingut lloc 40 minuts després a la cèntrica parada de Park Kultury causant la mort d’almenys 14 persones més. Cap grup terrorista n’ha reclamat l’autoria però se sospita que siguin grups del Nord del Caucàs, on el Kremlin està lluitant contra una creixent insurgència islamista.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios