www.diariocritico.com

Els particulars també poden tenir avantatges

Els empresaris afectats per la neu, exempts de pagar la Seguretat Social durant tres mesos

Els empresaris afectats per la neu, exempts de pagar la Seguretat Social durant tres mesos

Els ajuts a nivell estatal arribaran a 164 milions d’euros

martes 30 de marzo de 2010, 14:50h
Els empresaris de les comarques gironines que puguin demostrar que es van veure afectats per les nevades del dia vuit de març no hauran de satisfer les quotes de la Seguretat Social dels propers tres mesos i podran pagar-les en el període d’un any sense interessos. Aquesta mesura “excepcional”, segons el director de la tresoreria a Girona, Jordi Mont ve complementada per la presentació dels ajuts als afectats pels temporals feta per la subdelegació del govern de l’Estat a Girona. Tot i que els imports dels ajuts no han estat desvetllats, ha transcendit que es destinaran 164 milions d’euros a repartir per tot l’Estat, dels quals 131 serviran per reparar danys en infraestructures i al resta a qüestions mediambientals.

Les mesures adoptades són conseqüència del decret que ha permès ampliar l’àmbit de l’aplicació de la llei aprovada el 10 de març per ajudar als municipis afectats per incendis forestals i altres catàstrofes naturals. El fet que les fortes nevades a Girona es produïssin dos dies abans va fer impossible que els afectats pugessin beneficiar-se de la nova mesura, raó per la qual el dia 19 del mateix mes es va ampliar mitjançant un decret, fet bàsicament per respondre a les inundacions de Canàries i Andalusia de principis d’aquest any, que també permet incloure els 221 municipis de les comarques de Girona. El decret ha estat el què ha permès els avantatges fiscals que ha ofert, per primer vegada, la Seguretat Social. La moratòria de tres mesos aplicada ho és per als mesos de febrer, març i abril en el cas de treballadors de règim general, i de març abril i maig per als autònoms.

Avui també s’han presentat els ajuts als quals poden optar els ajuntaments i que són quantitats establertes a la llei i a repartir entre tot l’Estat. Per això, el subdelegat del govern central a Girona, Francesc Francisco-Busquets, que ha estat l’encarregat d’explicar la mesura, no ha pogut concretar quines seran les quantitats que rebran els consistoris de les comarques gironines. Els repartiments es faran en funció de les peticions i les necessitats de cada territori.

Les úniques dades que es tenen pel que fa la qüestió són els 131 milions d’euros destinats per l’Estat a reparar infraestructures malmeses pels temporals i els 33 milions destinats per indemnitzar danys en produccions agrícoles i ramaderes, així com per actuacions de restauració forestal i mediambiental. Repartides aquestes quantitats, això sí, per tot l’Estat.

D’altra banda, Francisco-Busquets també ha avançat que totes aquelles persones que hagin patit danys a casa seva, a naus industrials o a equipaments turístics poden demanar informació a les oficines de l’Agència Tributària de Girona, La Bisbal, Figueres i Olot sobre els beneficis fiscals que poden obtenir. També ha aclarit que la davallada d’ingressos que els ajuntaments puguin tenir pels ajuts de l’Estat a particulars serà compensada.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios