www.diariocritico.com

L’únic aeroport a la península

El Prat connecta amb Berna des d’ahir dimarts

El Prat connecta amb Berna des d’ahir dimarts

L’atractiu turístic de Barcelona, decisiu

miércoles 31 de marzo de 2010, 10:30h
Tres vols setmanals entre Barcelona i la capital suïssa, Berna, converteixen des d’ahir l’aeroport del Prat en l’únic de la península connectat de forma directa amb la ciutat helvètica. Els opera Sky Work Airlines, que està connectant l’aeroport alpí amb ciutats com Tunis, Rotterdam, i també Mallorca i Menorca. ‘Hem triat Barcelona pel seu atractiu turístic’, ha explicat Nicholas Gribi, el president de la companyia, que no descarta connectar altres ciutats de l’Estat, com Santiago, amb Berna a través de Barcelona si les coses els van bé. Els bitllets costen un mínim de 65 euros i es poden comprar a la plana web de la companyia a l’Estat, que està en alemany, anglès, castellà i català.

L’empresa, que es va fundar el 1983 però opera vols regulars des de fa pocs anys, ha assegurat que el vol directe escurçarà en unes tres hores el temps de viatge entre les capitals catalana i suïssa. De fet, des de Barcelona ja es podia volar a Basilea, Ginebra i Zúric, i des d’allà calia agafar trens. Ara ja no serà necessari, perquè es podrà anar a Berna directament els dimarts, dijous i diumenges. Els vols s’operaran des de la terminal 2 del Prat, l’antiga.

A banda de l’interès turístic de la capital catalana, Gribi també ha argumentat la necessitat d’aquest vols assegurant que el cantó de Berna també té molts atractius per als catalans que el vulguin visitar. Les ciutats d’Interlanken, Friburg o les regions de l’Oberland Bernès o de Jungfrau són alguns dels exemples que ha posat Gribi poc després de baixar del primer avió que ha viatjat aquest matí des de l’aeroport de Berna fins al del Prat. A pesar de que la companyia assegura que els seus vols surten ‘amb la puntualitat dels rellotges suïssos’, aquest primer ha arribat amb més de dos quarts d’hora de retràs.

El tercer motiu que ha fet decidir Sky Work Airlines per Barcelona és la col•laboració amb l’empresa Sergat España, que s’encarrega de la promoció del vol a Catalunya, ha explicat Gribi.

Els bitllets es poden comprar a la plana web www.skywork-airlines.ch i costen mínim de 65 euros. La plana es pot consultar en alemany estàndard, en el dialecte suís, en anglès, en castellà i, també, en català, ha subratllat durant la presentació la companyia de Suïssa, una confederació a on es parlen quatre llengües diferents.

La petita companyia, de 60 treballadors, ho ha explicat pocs dies després de que el director general d’Air Berlin a Espanya, Álvaro Middelmann, digués que la seva empresa no pensa traduir al català la seva web per motius econòmics, a pesar de que estan sent sancionats per la Generalitat per no fer-ho. La web d’Air Berlin sí que es pot consultar en idiomes com el danès, l’holandès o el finès.

Onze noves destinacions intercontinentals aquest estiu

Aquest vol arriba poc després de que AENA fes pública, la setmana passada, l’oferta de vols des de El Prat que hi haurà durant la temporada d’estiu d’enguany. Hi haurà onze noves destinacions intercontinentals i en total es podrà viatjar a un centenar de ciutats de fora d’Europa, va assegurar l’organisme que gestiona l’aeroport.

A partir del juny, Qatar Airlines s’instal•larà al Prat per a connectar Barcelona amb Doha i Air Canada també s’establirà a l’aeroport per a connectar-lo amb Toronto i Montreal, a on ja es pot viatjar ara amb Air Transat. Al juny també es connectaran Barcelona i Chicago. També es podrà volar aquest estiu directament des de Barcelona a Nador, El Caire i Marràqueix.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios