www.diariocritico.com

Saura també admet que la comunicació amb la ciutadania podria haver millorat

El conseller Nadal reconeix que el Govern “ha après la lliçó” en la gestió de la nevada

El conseller Nadal reconeix que el Govern “ha après la lliçó” en la gestió de la nevada

jueves 08 de abril de 2010, 20:05h

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha reconegut errades en la política informativa del Govern en la gestió del temporal de neu del 8 de març. Nadal ha reconegut que “hem après la lliçó” i ha defensat la previsió i la resposta de l'executiu davant de la nevada. Així mateix, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha assegurat aquest matí durant la seva compareixença que la confiança en les companyies elèctriques “no és suficient” per poder garantir la continuïtat dels serveis bàsic i ha anunciat una revisió del pla Neucat per poder dictar instruccions a les companyies elèctriques i telefòniques en situacions d'emergència.

Nadal ha remarcat que al llarg del dia 7, ja s'havien pres totes les mesures establertes dins del pla Neucat i que gran part de les infraestructures viàries ja s'havien recuperat entre els dies 9 i 10. Amb tot, ha lamentat que “és molt difícil explicar a un usuari que porta set hores tancat en un tren, que fa estona que s'està treballant en solucionar el seu problema”. El conseller ha derivat part de la responsabilitat cap a les companyies elèctriques i els gestors d'infraestructures ferroviàries en argumentar que “per molta previsió” que tingués el Govern, no s'hi pot fer res si després “hi ha zones que triguen una setmana en recuperar l'electricitat” o “hi ha arbres que cauen a les vies”.

Nadal també s'ha defensat de les crítiques de l'oposició afirmant que “no hi ha cap contradicció entre el que ara diem i el que vam planificar els dies abans de la nevada. Si no, no hauríem tingut preparades les màquines llevaneus i les tones de sal. Però és difícil avisar a la gent que es quedi a casa seva i que després no hi hagi una nevada tan gran com s'esperava”.

D'altra banda, el conseller també ha lamentat que les solucions van arribar tard per als centenars d'usuaris que es van quedar atrapats en trens de tota la xarxa del país, a les carreteres o en diverses zones de ciutats i que, en molts casos, no van poder dormir a casa seva. Per últim, Nadal també ha relatat que, més enllà de la pèrdua de sorra a diverses platges, “gràcies a les mesures preventives del Govern, no va haver-hi problemes addicionals sobre la flota d'embarcacions que es trobava als ports gestionats per la Generalitat”.

Saura reconeix mancances en la comunicació
Per la seva banda, el conseller Saura ha admès durant la compareixença al Parlament de Catalunya, que la comunicació amb la ciutadania podria haver millorat “des d'un punt de vista qualitatiu”. Per això, ha explicat que es revisaran els avisos de protecció civil que s'envien als ajuntaments per fer-los “més entenedors i eficients”. Tot i així, ha insistit en què el Govern va informar i avisar oportunament sobre el temporal que s'havia de produir i que durant el temporal es van fer una quarantena de rodes de premsa i diverses entrevistes en mitjans de comunicació.

Segons el conseller d'Interior, els efectes del temporal d'aquest mes de març han “fet aflorar” la necessitat de tenir un control molt més directe sobre les companyies elèctriques i telefòniques. En aquesta línia, ha dit que cal tenir més coneixement de la 'vulnerabilitat' de les infraestructures i de totes les reparacions que es porten a terme. Per això ha anunciat una revisió del pla especial d'emergències per nevades, el Neucat, perquè el Govern tingui “més intervenció i control” sobre aquestes empreses subministradores de serveis bàsics.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios