www.diariocritico.com

Actes de cara a Sant Jordi

La Generalitat edita una guia sobre la literatura catalana per difondre-la a la Catalunya Nord

La Generalitat edita una guia sobre la literatura catalana per difondre-la a la Catalunya Nord

martes 13 de abril de 2010, 14:10h

La Casa de la Generalitat a Perpinyà editarà per a aquest Sant Jordi una guia de la literatura catalana per facilitar al lector un panorama senzill, clar i complet de la literatura catalana, des de l'edat mitjana fins al segle XXI. Segons fonts de la seu de la Generalitat a Perpinyà, la guia – de 60 pàgines i traduïda al català i al francès- recollirà una part important dedicada a la literatura escrita a la Catalunya Nord i un quadre de les obres més remarcables traduïdes i disponibles en francès.

La nova publicació es presentarà en col·laboració amb l'Institut Franco-català Transfronterer el pròxim dimarts 20 d'abril a dos quarts de set de la tarda al cafè Ubu de Perpinyà. En aquest sentit, amb motiu de la presentació d'aquesta guia -feta amb la col·laboració amb el Consell General i la Institució de les Lletres Catalanes, la Casa de Perpinyà recorda que cada any es publiquen uns 8.000 títols en aquesta llengua i que “des de Ramon Llull fins a Quim Monzó, de Barcelona a Perpinyà passant per València, Mallorca i Andorra”, aquesta literatura “és rica, eclèctica oberta al món i reflectint preocupacions específiques”.

Aquest però, no serà l'únic acte de la Casa de la Generalitat a la Catalunya Nord per celebrar el Sant Jordi d'enguany. El mateix 23 d'abril, la Casa de la Generalitat oferirà llibres en català als nens amb l'objectiu de sensibilitzar els infants a la lectura a través de la llengua catalana. Als pares, la Casa els obsequiarà amb una rosa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios