www.diariocritico.com

El Parlament aprova la mesura amb el beneplàcit de CiU i PP

La Carta Municipal de Barcelona serà modificada perquè pugui incloure el Consell Econòmic i Social

La importància del canvi rau en que s'aconsegueix una eina important i independent per definir propostes d'actuació en relació a la ciutat

jueves 15 de abril de 2010, 14:18h

El Parlament ha aprovat aquest dijous per unanimitat la modificació de la Carta municipal de Barcelona per tal d'incloure-hi el Consell Econòmic i Social. Aquesta reforma ha estat presentada pel conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, que ha subratllat la importància d'aquest organisme en plena crisi, "cabdal en la diagnosi dels reptes de la ciutat" i que defineix propostes d'actuació. Un òrgan "clau per al progrés econòmic i social" de Barcelona, ha assegurat. Des de CiU, Anna Figueras ha celebrat que es doni per fi a aquest òrgan el "rang institucional, la naturalesa legal i la independència que es mereix". En el mateix sentit s'ha expressat Josep Llobet (PPC).

Aquest projecte, que s'ha tramitat en lectura única, inclou la regulació del Consell Econòmic i Social de Barcelona com a òrgan municipal de naturalesa consultiva i caràcter general en què participen els agents socials i econòmics més representatius de la ciutat, complint d'aquesta manera l'acord adoptat per l'Ajuntament de Barcelona l'octubre passat, i que va ser validat el mes de febrer per la comissió mixta Generalitat-ajuntament.

Saura ha explicat que aquesta modificació es limita a introduir un nou títol amb un sol article per tal de regular el Consell Econòmic i Social de Barcelona. El conseller ha destacat que les ciutats són "espais de diàleg i concertació", i organismes com aquest consell són "cabdals" en la diagnosi dels reptes de la ciutat, per definir després propostes d'actuació. "És un òrgan clau per al progrés econòmic i social", i més en plena crisi, ha remarcat.

La diputada de CiU Anna Figueras ha subratllat la necessitat que aquest organisme, gràcies a aquesta modificació, "no estigui subjecte al govern municipal de torn". Aquesta reforma, ha dit, serveix per garantir la "màxima independència" del consell, donant-li el "rang institucional, la naturalesa legal i la independència que es mereix".

El popular Josep Llobet ha apuntat que el consell, creat l'any 1982, necessitava "incrementar el seu reconeixement institucional i independència", i d'aquí ve la reforma de la llei, per dotar també de crèdit institucional i dels mitjans econòmics i humans que requeria.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios