www.diariocritico.com

Esmorzar al Centre d'Infraestructures

Jordi Hereu aposta perquè l'Estat tingui presència en l'òrgan director de l'aeroport del Prat

Jordi Hereu aposta perquè l'Estat tingui presència en l'òrgan director de l'aeroport del Prat

L'alcalde de Barcelona creu que cal "innovar" i buscar "noves fórmules" de col·laboració entre l'empresa pública i la privada

martes 20 de abril de 2010, 12:52h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha apostat aquest dimarts al matí per "innovar" i buscar "noves fórmules" de col·laboració entre el sector públic i l'empresa privada per poder finançar i mantenir les infraestructures que considera "necessàries" construir. I és que per Hereu, les "noves connectivitats" actuals exigeixen "més i millors infraestructures si volem mantenir la qualitat de vida". És per això que l'alcalde no ha dubtat a carregar contra els que veuen "recels" en aquestes iniciatives i ha assegurat no entendre'ls. A més, Hereu ha apostat per tenir "més autonomia" a l'aeroport del Prat i ha retornat la vella idea de poder utilitzar les rondes de nit pel transport que surti del Port.

Davant un auditori ple d'urbanistes, enginyers, empresaris i experts en planificació territorial, i en el marc d'un esmorzar del Cercle d'Infraesturctures, Jordi Hereu no ha dubtat a fer una aferrissada defensa de la creació de nous equipaments viaris i del desenvolupament dels existents. Les "noves connectivitats" que ha definit com "claus" pel futur de Barcelona i l'àrea metropolitana han de ser, segons l'alcalde, un dels objectius principals dels propers anys. "I la crisi o la post-crisi no pot fer que evitem mantenir l'impuls", ha dit rotund. Així, per Hereu, en aquest moment "es necessiten més i millors infraestructures si es vol mantenir la qualitat de vida dels ciutadans". "Alguns sectors veuen aquestes infraestructures amb recel, com quelcom contrari als seus principis", ha retret l'alcalde, mentre ha deixat clar que ell les considera "una peça clau" per assolir objectius de desenvolupament de la ciutat, del seu capital humà i enfortir Barcelona com a motor econòmic del sud d'Europa i capital de la Mediterrània.

Però Hereu sap que la situació econòmica per les administracions públiques no és la millor, i que això podria frenar aquesta inversió. L'alcalde, però, s'ha mostrar segur que a Barcelona això no pot passar, perquè la ciutat necessita "un desenvolupament igual o més gran que el que hi va haver pels Jocs Olímpics del 92". La recepta de Jordi Hereu per poder-ho portar a terme sense causar un drama econòmic a les arques públiques és clara i passa per la col·laboració amb l'empresariat. "Entenc que sector públic i sector privat haurem de seure, analitzar i treballar fórmules que permetin tirar endavant projectes des de la cooperació, i si això requereix canviar paràmetres amb els què tradicionalment el sector públic ho ha afrontat, crec que ho haurem de fer", ha sentenciat Hereu de manera contundent.

Port i aeroport

L'alcalde també ha tingut temps per parlar de la seva visió a l'hora de desenvolupar l'aeroport del Prat. Al seu parer, ara la feina radica en "buscar companyies aèries" que apostin per Barcelona "i vulguin créixer des d'aquí". En aquest sentit, Hereu s'ha mostrar disposat a "donar suport a qualsevol companyia que ho vulgui fer així". També s'ha mostrat segur que les negociacions per la gestió del Prat acabaran be i ha afirmat que ell aspira a "un model de gestió amb més autonomia i on puguem estar més presents", tot i que també s'ha mostrat partidari de que l'Estat segueixi present a l'organisme director. Per últim, Hereu ha parlat del desenvolupament de les rondes de Barcelona. Tot i que ha reconegut que no entra en els seus plans "ara cap ampliació", ha reconegut que "del Morrot cap al Llobregat s'ha d'ampliar la seva capacitat". A més, ha reobert el vell debat sobre la possibilitat que les rondes serveixin per evacuar mercaderies del Port de Barcelona durant la nit. "Jo sempre hi he estat favorable, però això va lligat a que el Port pugui operar 24 hores", ha matisat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios