www.diariocritico.com

El consell d'administració es reuneix avui a les sis de la tarda

Isidre Fainé serà, amb tota probabilitat, nou president de la CECA

Isidre Fainé serà, amb tota probabilitat, nou president de la CECA

martes 20 de abril de 2010, 13:09h

El president de La Caixa, Isidre Fainé, es perfila com a nou president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA). El consell d'administració d'aquesta entitat es reunirà a partir de les sis de la tarda d'aquest dimarts a la seu del carrer Alcalà de Madrid per consensuar el substitut a Juan Ramón Quintás, que va dimitir fa un mes després de 16 anys al càrrec. Fainé compta actualment tant amb el suport tant del PP i del PSOE, com de bona part del sector de les caixes d'estalvis. Entitats financeres consultades han explicat que es valora tant el seu coneixement del sector com el seu prestigi, important per la interlocució de les caixes en un moment de canvis com l'actual.

El nou president tindrà un paper important en l'evolució d'aquestes entitats financeres, ja que haurà de defensar els interessos de les caixes d'estalvis davant la reforma de la Llei d'aquestes entitats, i ho haurà de fer en un context de crisi. En cas que el destí de Fainé sigui la presidència de la CECA, aquest càrrec es pot compatibilitzar amb el que actualment ostenta a La Caixa.

El president de La Caixa és doctor en Ciències Econòmiques, té un curs de formació d'executius per la Universidad de Harvard i és diplomat en Alta Direcció per l'IESE. Isidre Fainé, fins avui vicepresident primer de la CECA, és també president de la Federació Catalana de Caixes d'Estalvis, vicepresident de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE) i membre titular de la comissió gestora del fons de garantia en dipòsits de les Caixes d'Estalvis.

Va començar la seva carrera professional en banca com a director d'Inversions del Banc Atlàntic, el 1964, per incorporar-se, el 1969, com a director general del Banc d'Asunción del Paraguai. Després va tornar a Barcelona on va ocupar càrrecs de responsabilitat a Banca Riva i García (1973), Banca Jover (1974) i Banco Unión (1978). El 1982 es va incorporar a La Caixa com a subdirector general, des del 1985 en va ser el director general adjunt i des del 1999 director general. N'és president des del juny del 2007.

És membre del consell d'administració de Criteria CaixaCorp des del 2000 i el maig del 2009 en va assumir la presidència. El juny del 2009 va ser nomenat conseller del The Bank of East Asia. Al maig del 2009 va abandonar la presidència d'Abertis per ser-ne vicepresident primer. També és vicepresident de Telefónica i conseller del Banco BPI, S.A. Des de finals del 2007 també és vicepresident segon de Repsol YPF i des d'octubre del 2008 és membre del Consell d'Administració de GF Inbursa. Entre el 2003 i el 2008 va ser conseller de Brisa Auto-Estradas de Portugal i del 2006 al 2008 membre del consell d'administració de Port Aventura. Ha estat membre del consell d'administració de Sanef fins al juny del 2009.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios