www.diariocritico.com

Es tracta de la versió anglesa de la Vida coetània i l’alemanya de la Doctrina pueril

Editorial Barcino publica dues noves traduccions de Llull

Editorial Barcino publica dues noves traduccions de Llull

lunes 03 de mayo de 2010, 13:42h

L’Editorial Barcino, segell editorial de la Fundació Lluís Carulla, publica dues noves traduccions de l’escriptor i filòsof Ramon Llull. El primer volum és A Contemporany Life (Vida coetània), en edició anglesa d’Anthony Bonner. L’obra, fruit de la col·laboració iniciada amb Tamesis Books per coeditar clàssics catalans medievals en anglès, és una petita joia autobiogràfica de l’escriptor i filòsof mallorquí Ramon Llull (1232-1316).

Dictada l’any 1311 a París als seus deixebles, A Contemporary Life ens obre les portes a les peripècies vitals del savi mallorquí, a la seva conversió i a la seva vida dedicada a Déu i a la conversió dels infidels mitjançant l’Art que creà per convèncer-los dels seus errors. La traducció anglesa de Bonner apareix acarada amb el text original llatí.

L’altre llibre és Doctrina pueril. Was Kinder wissen müssen, a cura de Joan Santanach i en traducció alemanya d’Elisenda Padrós Wolff. Es tracta d’un llibre adreçat a infants, però també a adults, en què s’expliquen nocions bàsiques de la doctrina cristina i el catecisme, i que també inclou capítols de caire enciclopèdic sobre filosofia natural, les religions monoteistes de la Mediterrània, entre d’altres qüestions. La seva claredat i les seves característiques va fer que durant l’Edat Mitjana aquesta obra de Llull tingués una àmplia circulació, en català i en altres llengües, fins al segle XVIII. L’edició d’Editorial Barcino i LIT Verlag és la primera traducció a l’alemany de la Doctrina pueril.

Aquestes publicacions formen part de la política de Barcino de promoure i difondre la literatura catalana medieval en altres idiomes. En aquesta mateixa línia, publicarà properament, en coedició amb DVD Ediciones, la traducció castellana de la novel·la de cavalleries Curial e Güelfa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios