www.diariocritico.com

L'aplicació en les 150 unitats del servei serà progressiva

El NitBus inclourà un sistema de videovigilància per incrementar els nivells de seguretat

Inclourà un sistema de gravació, emmagatzematge i transmissió al centre de control

jueves 06 de mayo de 2010, 15:50h

L'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) té previst aprovar aquest dijous, en la sessió plenària del Consell Metropolità, la implantació d'un sistema de viodeovigilància en els autobusos del Nitbus. La previsió és anar dotant de forma progressiva els 150 vehicles d'aquest servei públic de transport nocturn que dóna cobertura a divuit municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, per tal que tots els Nitbus estiguin plenament equipats amb càmeres de seguretat a partir del segon trimestre de l'any vinent. L'objectiu de la mesura és incrementar els nivells de seguretat dels viatgers i els conductors, així com millorar la qualitat del servei.

El sistema de videovigilància a bord dels vehicles inclourà un sistema de gravació i emmagatzematge (en condicions de compliment de la LOPD), un sistema de transmissió d'imatges al centre de control i un sistema de generació d'alarmes i activació de comunicació per mitjà d'imatge, en temps real, amb el centre de control, segons ha explicat l'EMT.

L'entitat metropolitana encarregada de la gestió del transport licitarà aquest sistema per un màxim d'1,3 MEUR, amb la previsió que un cop es resolgui l’implementació per concurs públic del sistema, pugui estar totalment en servei a partir del segon trimestre de 2011.

La incorporació de sistemes de videovigilància en els transports públics es considera com una de les mesures que contribueixen a millorar la qualitat d'aquests, ja que actuen com a elements dissuasoris de comportaments incívics incrementant activament la seguretat integral dels serveis.

La mesura serà aprovada aquest dijpous a la tarda en la sessió plenària del Consell Metropolità de l'EMT, que presideix l'alcalde de Sant Joan Despí (PSC) Antonio Poveda. En l'ordre del dia, està previst que se sotmeti també a votació l'aprovació definitiva per establir l'anomenat servei BICIBOX, una xarxa d'aparcaments per a bicicletes privades.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios