www.diariocritico.com

Oriol Pujol veu en perill les relacions Catalunya-Espanya si el TC lamina el text

CiU creu que Montilla i Rajoy mantenen posicions semblants sobre l'Estatut

CiU creu que Montilla i Rajoy mantenen posicions semblants sobre l'Estatut

viernes 07 de mayo de 2010, 11:07h

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha afirmat avui que el president català, José Montilla, i el líder del PP, Mariano Rajoy, que es van reunir ahir al Palau de la Generalitat, mantenen posicions "enfrontades, i al mateix temps semblants" sobre l'Estatut de Catalunya.

En declaracions a Punto Radio, Pujol ha afirmat que Montilla sosté una "cançó pesada" en reclamar-li al Partit Popular que retiri el recurs interposat a la carta catalana al Tribunal Constitucional (TC).

"Però hi ha una altra cançó: demanar-li al partit socialista que allà on governa retiri els recursos, i que també ho faci el Defensor del Poble", ha assenyalat el portaveu de la federació nacionalista.

Pujol s'ha mostrat "convençut" que si el TC acaba dictant una sentència que lamini l'Estatut "alguna cosa es trencarà" en les relacions entre Catalunya i Espanya.

"No sé si cauran tots els ponts", ha puntualitzat el portaveu de CiU, que no vol ser "catastrofista", encara que ha afirmat que sí que caldrà "buscar nous camins d'entesa, perquè si no la bretxa s'engrandirà".

En aquest sentit, Pujol ha apuntat que si les "ambicions" de Catalunya "queden tallades per un tribunal amb massa intromissió política" el missatge que s'enviarà a Madrid "serà clar", i ha apel·lat a "la responsabilitat d'Espanya i del Govern de torn" per mantenir bones relacions.

El dirigent nacionalista ha assenyalat que CiU "no fa de la independència la seva bandera en cap cas", i ha explicat que l'objectiu amb el qual la seva "generació" se sentiria més satisfeta seria aconseguir un finançament per a Catalunya similar a l'actual concert al País Basc.

Preguntat sobre possibles pactes postelectorals, Pujol ha assegurat que CiU "no li demanarà" els seus vots al PP perquè "hi ha un abisme" entre les posicions dels nacionalistes i els populars sobre les ambicions de Catalunya.

"Ells voldrien una Catalunya més petita i submisa, mentre nosaltres volem desenvolupar l'Estatut en tota la seva plenitud", ha assenyalat Pujol, i ha lamentat que el PP hagi recorregut la carta catalana i la consideri "inassumible".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios