www.diariocritico.com

A partir del 2 de juny

Barcelona connecta per aire Àsia i Amèrica amb l'inici de les operacions de Pakistan International Airlines a l'Aeroport del Prat

Dos vols setmanals provinents de Karachi i Lahore arribaran a Chicago després de fer escala

miércoles 12 de mayo de 2010, 17:34h

La companyia Pakistan International Airlines operarà a partir del 2 de juny el primer vol entre Àsia i Amèrica que farà escala a Barcelona. Es tractarà de dos vols setmanals que connectaran El Prat amb Chicago, i que sortiran de Karachi i de Lahore. Imraan Ahmed Khan, el director de màrqueting de la companyia, que ara ja connecta Barcelona amb Pakistan, ha estat aquest dijous a l'aeroport pratenc i ha explicat que la gran presència de ciutadans pakistanesos a Catalunya els ha fet optar per Barcelona. Khan no ha descartat traslladar a la capital catalana una altra escala europea de la PIA, que ara és a Manchester, i que fan els avions de la companyia que volen entre Pakistan a Nova York.

"Si és econòmicament factible" el trasllat seria possible, ha explicat Khan. Tant Barcelona com Manchester són dues metròpolis amb una forta presència de ciutadans d'origen pakistanès. També ho són Nova York i Chicago.

De moment, i a partir del proper dos de maig, Pakistan International Airlines (PIA) volarà els dimecres des de Lahore a Barcelona i de Barcelona a Chicago, i tornarà els dijous de Chicago a Barcelona i de Barcelona a Lahore. Farà la mateixa operació els dissabtes, però sortint de Karachi amb destinació a Chicago i escala a Barcelona. Aquest segon avió farà la ruta de tornada els diumenges.

PIA usarà per a aquesta ruta un Boeing B777 (anomenat triple 7set), que té capacitat per a 275 persones en classe turista i 35 en business. Aquest avió és un dels més grans que existeixen, pot volar 17 hores sense parar i la PIA en té onze unitats.

La responsable de desenvolupar noves rutes intercontinentals de l'aeroport del Prat, Anita Gackowska, ha subratllat que aquesta oferta pot ser atractiva per als homes i dones de negocis que volen viatjar un parell de dies a la capital d'Illinois: podran volar-hi dimecres i tornar a Barcelona diumenge.

La PIA ja connecta Barcelona i Paquistan

L'oferta de la PIA a Barcelona es completarà amb una connexió entre Islamabad i Barcelona que ja opera des del 29 de març del 2009 i que, fins ara, ha tingut una ocupació del 76%, han indicat fonts de la companyia. Aquesta connexió s'oferirà els divendres a partir de juny.

Així doncs, PIA oferirà en total sis vols des de l'aeroport del Prat: Dos a Chicago (dimecres i dissabte), un a Lahore (dijous), un a Karachi (diumenge), i un a Islamabad (divendres).

El núvol de cendra, avantatjós

Gackowska ha indicat que el núvol de cendra va permetre a la companyia pakistanesa assajar la connexió amb Barcelona perquè, durant uns dies, els vols de Nova York amb escala a Manchester van haver de ser desviats cap a la capital catalana. "El núvol va ser dolent per a Manchester però dolent per Barcelona", ha opinat l'executiva.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios