www.diariocritico.com

El cap de CiU considera que “han volgut convertir la consulta en un plebiscit”

Xavier Trias reclama per Barcelona una part de l’IVA que es recapta a la ciutat

Xavier Trias reclama per Barcelona una part de l’IVA que es recapta a la ciutat

martes 18 de mayo de 2010, 21:18h

“Tenim una ciutat mal finançada. L’any 1992 teníem un milió de turistes i ara en tenim set. Hem de participar dels impostos indirectes.com l’IVA. El que es gasta aquí, la riquesa que es crea aquí, part d’això s’ha de quedar aquí, no podem dependre només de la construcció”. Xavier Trias, cap del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i candidat a alcalde a les eleccions de la propera primavera, ha desgranat part dels seus objectius a l’Espai Ateneu, la tertúlia habitual dels dimarts a l’Ateneu Barcelonès que dirigeix Mina Pedrós.

Trias considera que Barcelona pateix la situació de situació de no saber gestionar l’èxit: “Si no el sap administrar pot esdevenir un perill i Barcelona és la capital de Catalunya.

L’actual cap de l’oposició considera que ens trobem davant una acumulació de crisis: econòmica, amb 106.000 aturats; territorial, amb unes vegueries sense que desapareixin les diputacions i pendents de la sentència del Tribunal Constitucional que es pot carregar tot; política, amb governs a Espanya i a Catalunya que són un desgavell, i a l’Ajuntament de Barcelona, en una crisi grossa al govern bipartit.

Trias aposta per l’excel•lència a la recerca, la creativitat, la sanitat, l’aposta per les pimes i els innovadors, i per saber no el que volem ser sinó també el que no volem ser.

La Diagonal, idea de l’alcalde Hereu

La consulta de la setmana passada sobre la Diagonal no podia quedar al marge de la tertúlia. El candidat de CiU  ha comentat que Hereu li va dir que ell li havia posat una trampa amb el suggeriment de permetre l’opció C. “La gent té dret a discrepar. Si no, s’hauria dit que havia guanyat l’opció A i la tirarien endavant”. Tot seguit, però, ha advertir, que el triomf de l’opció C no vol dir que no s’hagi de canviar res sinó que la gent està contra la manera com s’ha fet tot “imposant uns criteris que no tenen sentit”.

La dimissió-cessament del primer tinent d’alcalde Carles Martí no és compresa per Trias: “perquè canviar Martí? Amb qui m’he barallat jo és amb l’alcalde, que em deia “tu no hi entens de mobilitat, jo sí que en sé”. I ha afegit: “han volgut convertir la consulta en un plebiscit”.

Atribueix la remodelació municipal a un joc de poders dins el Partit dels Socialistes de Catalunya. “L’esgotament es produeix quan per salvar els mobles et tanques a tu mateix i reprodueixes el partit a l’Ajuntament, amb el president i el primer secretari del PSC de Barcelona dins l’Ajuntament”.

Trias, que es nega a parlar d’un model de ciutat, perquè és viu, creu en canvi que s’han de marcar unes prioritats. “Creem orgull en els que vivim a Barcelona –ha dit- perquè els de fora estan encantats”. Sobre això ha dit també que “estem posant cireretes abans de saber quina ciutat volem”, exemple que li ha servit per posar dins el mateix sac els edificis singulars de la Sagrera o el zoo marítim.

Enfront de la grandiositat, Trias aposta per una aspiració molt socialdemòcrata o de tocar peus a terra: “Vine aquí, que veuràs un autèntica ciutat del benestar”.

Preguntat per Diariocritico de Catalunya sobre les seves prioritats en els seus primers cent dies com alcalde, no ha volgut desvetllar el secret de la seva futura campanya electoral però n’ha desvetllar algunes:
- T12 gratuïta per als nens, que a més no costa diners perquè estimula l’ús del transport públic pels pares.
- Prioritats bàsiques adreçades a la gent com que nom podem acceptar que hagi gent dormint al carrer perquè no podem donar-li 500.000 euros a Arrels.
- Pla d’atenció a la gent gran.
- Aposta per la creació de llocs de treball (PIMEs, creadors)
- Concertació d’escoles-bressol igual que es fa amb hospitals o escoles.
- Entre les cent prioritats estarà refer la Diagonal.

Xavier Trias, que no ha evitat elogis a l’alcalde Maragall i a responsables de cultura com Oriol Bohigas i Francesc Vicens, presents al dinar, ha alertat sobre la contribució positiva del turisme i la immigració, ben conduïts, a l’economia de la ciutat. “No hem de veure el turisme com un inconvenient si en traiem un profit d’aquest 15 per cent del PIB que representa”.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios