www.diariocritico.com

Actualment no són "prioritaris"

Els canvis de Jordi Hereu aparquen ara megalomanies com els Jocs d'Hivern o inversions en infraestructures i equipaments

Els canvis de Jordi Hereu aparquen ara megalomanies com els Jocs d'Hivern o inversions en infraestructures i equipaments

Les previsions fetes sobre la remodelació del cartipàs municipal, força encertades

miércoles 19 de mayo de 2010, 02:26h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va anunciar ahir la remodelació del seu govern, feta arran de la destitució del primer tinent d'alcalde, Carles Martí, després del fracàs de la consulta de la Diagonal. Els grans projectes, com els Jocs Olímpics d'Hivern o algunes de les infraestructures i remodelacions de l'espai públic, han quedat arraconats per no ser "prioritaris". Així es va expressar Hereu després d'anunciar els canvis al cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona i els nous focus d'atenció del seu govern.

Tal com s'havia previst abans de la compareixença de Jordi Hereu, a mitja tarda d'ahir, per explicar els canvis en l'organigrama i els objectius municipals, la nova cara forta dins l'executiu és la de la regidora de Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, que canvia l'Eixample per Ciutat Vella i que a les seves matèries suma ser la tercera tinent d'alcalde, i la nova portaveu del govern. Aquests últims càrrecs els ocupava fins ara Jordi William Carnes, que passa a ser primer tinent d'alcalde i la persona forta dins l'estructura de l'executiu. Hereu va anunciar també que sacrifica inversions en equipaments i infraestructures per potenciar mesures anticrisi.

Segons va explicar el propi alcalde, l'executiu que ara reneix haurà "de fer reflexió sobre algunes inversions en l'espai públic, perquè hauran de ser sacrificades en algun punt per les polítiques adreçades a les persones". Hereu va avançar que aquests canvis aniran també acompanyats "d'altres mesures internes de polítiques que fins ara s'han gestionat amb normalitat però que amb aquest nou marc d'una crisi dura i persistent, el que s'anuncia és que els propers mesos són complicats". "Tot és necessari, però ara haurem d'escollir el que és prioritari", va sentenciar.

I precisament en el marc d'aquests conceptes que deixen de ser prioritat, Hereu va incloure la candidatura dels Jocs Olímpics que, tot i qualificar-la de "molt important" per la ciutat i per Catalunya, va insistir en que "no és la prioritat des del punt de vista de l'energia que hi dedicarem". L'alcalde també va explicar que té previst aplicar "mecanismes per optimitzar algunes entitats i organismes municipals". Tot i això, no va voler concretar més i no va definir com i quan es procediria a aquesta reducció de despeses dins l'estructura del consistori.

Hereu va voler deixar clar que des d'ara, '"es prioritats del govern" seran afrontar la crisi econòmica i aconseguir una Barcelona "neta, ordenada i segura'" "Impulsarem aquests objectius, que ja ho eren, amb tota la força i la determinació", va assegurar. I emmarcat dins aquesta estratègia, l'alcalde ha va incloure els canvis al cartipàs. Per un costat, el nou primer tinent d'alcalde serà Jordi William Carnes, i continuarà sent el responsable d'Hisenda i Promoció Econòmica, a més de passar a ser el president del Comitè Executiu. La nova cara forta del govern serà Assumpta Escarp, que seguirà sent la responsable de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, i assumirà les feines de regidora de Ciutat Vella i de portaveu del govern municipal.

D'altra banda, la regidora de Sants i d'Usos del Temps, Imma Moraleda, assumeix l'àrea de Cultura, Educació i Benestar. Ramon Nicolau, que va entrar al consistori en dimitir Itziar González, assumeix el districte de l'Eixample i manté la regidoria de Participació Ciutadana i la presidència del districte de Ciutat Vella. El regidor de Mobilitat i de Sant Martí, Francesc Narváez, passa a ser també portaveu del grup del PSC a l'Ajuntament. El nou regidor Roger Pallarols, que entra per la destitució de Carles Martí, passa a ocupar la regidoria de Comerç i Pime. Per últim, Ignasi Cardelús, delegat de presidència, assumirà la coordinació del Comitè Territorial, que fins ara exercia Martí.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios