www.diariocritico.com

Sense valorar la llei reguladora del sector

Isidre Fainé aplaudeix les fusions de caixes

De moment, no hi ha cap soci inversor nou per Abertis

miércoles 19 de mayo de 2010, 14:31h

Isidre Fainé, president de Criteria, de ‘la Caixa’ i de la Ceca, creu que en un context com l’actual, amb una caiguda dels marges financers, és una solució "intel·ligent" buscar vies per ampliar la massa crítica d’una entitat per fer front a les dificultats del moment. Fainé, que no ha volgut valorar les decisions de les entitats d’estalvi que han optat per no implicar-se en cap projecte de fusió, ha dit que "veig bé" la defensa dels processos de contentració de caixes que fa el Banc d’Espanya. En relació amb les mesures d’ajuts decidides pel president Rodríguez Zapatero, el director general de ‘la Caixa’, Joan Maria Nin, ha destacat que hagin estat "compartides" per tots els països de la UE.

El president de Criteria tampoc ha volgut entrar a valorar la modificació de la Llei de Caixes que està en fase d’estudi i tampoc sobre la possibilitat de la introducció de les quotes participatives amb drets polítics. Fainé ha dit que no té costum de valorar normatives que encara estan en fase de discussió i de consens.

Isidro Fainé també s’ha referit a les actuals participacions industrials de Criteria i a la possibilitat d’assumir noves desinversions. El president ha dit que aquestes participacions tenen caràcter "d’estables" tot i que en determinats moments es puguin aprofitar "petites partides" per comprar i vendre.

"Corredors de fons"

Tant Fainé com Joan Maria Nin, director general de ‘la Caixa’, han manifestat que aquestes participacions industrials mostren que Criteria té un comportament de "pinyó fix" i que "som corredors de fons" en les "nostres participacions".

En relació amb la participació d’Abertis, Fainé ha tornat a qualificar aquesta participació "d’estratègica". El president de ‘la Caixa’ ha dit que no es preveu cap modificació en la presència d’aquest gestor d’infraestructures català, tot i que si es troba un nou soci "amb la mateixa filosofia" dels actuals socis de referència (Criteria i ACS) es podria donar entrada. Fainé però ha dit que en aquests moments "no hi ha res".

Joan Maria Nin s’ha referit a les mesures d’ajust aprovades pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, president d’una economia que pel seu pes és "focus d’atenció" internacional.

El director general de ‘la Caixa’ ha valorat especialment que aquest conjunt de mesures s’hagi decidit i "compartit" entre tots els països de la UE i ha afegit que el seu desplegament permetrà saber si són "suficients" o si cal adoptar unes altres complementàries.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios