www.diariocritico.com

Amplia referents més enllà de Sisa

Jordi Gasión deixa de ser 'El fill del mestre' en presentar el seu darrer disc Ha calat foc a la casa al Cafè del Teatre de Lleida

Jordi Gasión deixa de ser 'El fill del mestre' en presentar el seu darrer disc Ha calat foc a la casa al Cafè del Teatre de Lleida

Aquest tercer cd és el que més el satisfà

viernes 04 de junio de 2010, 17:17h

El músic lleidatà Jordi Gasion presenta aquest divendres a la nit al Cafè del Teatre de Lleida el seu tercer disc Ha calat foc a la casa, el seu últim treball com a 'El Fill del Mestre'. El concert comptarà amb tots els músics que han col·laborat en aquest disc com ara Xavier Baró, David Esterri, Meritxell Gené, Joan Lozano o Àngel Ot. Gasion explica que Ha calat foc a la casa és el disc del qual està més satisfet perquè està fet amb calma i tenint molt clar el que es buscava. És un disc amb estils molt diferents ja que conté des de cançons "de guitarra i veu" fins a d'altres amb un hammond o loops electrònics. El concert de El Fill del Mestre es podrà seguir en directe a través d'internet.

Jordi Gasion va agafar "prestat" el nom artístic de 'El Fill del Mestre' l'any 2002 d'una cançó del disc Qualsevol nit pot sortir el sol de Jaume Sisa. Ara vol canviar de nom perquè segons explica aquest nom el relaciona molt amb l'univers Sisa però no és la seva única inspiració ja que beu també d'altres músics com ara els clàssics americans Dylan i Cohen i també de lleidatans com ara Xavier Baró. Gasion vol deixar clar, però, que trenca amb El Fill del Mestre però no amb la música ja que, juntament amb la poesia, és la seva manera d'expressar-se i d'entendre la vida.

Ha calat foc a la casa és el disc del qual està més satisfet perquè "s'ha fet amb calma i tenint molt clar el que volia". Pel que fa a l'anterior disc, el músic lleidatà es troba molt satisfet d'algunes cançons tot i que va fallar la producció i del primer disc diu que va sorgir de manera casual i que el va gravar amb la innocència característica del primer treball.

Aquest tercer disc ofereix estils molt diferents ja que s'hi troben des de cançons d'autor o ritmes folk fins a lletres acompanyades d'una banda d'instruments com ara el piano, el hammond o guitarres elèctriques. L'electrònica també té cabuda en aquest Ha calat foc a la casa amb Síndrome d'Estocolm, una cançó que Gasion canta amb Meritxell Gené i que està creada amb l'ordinador usant loops.

Jordi Gasion té una manera de fer cançons que ell mateix reconeix que expressa molt allò que sent i com ho viu. Hi ha gent que li ha comentat que fins i tot és un disc pornogràfic ja que a través de les cançons es despulla davant el públic mostrant-se tal com és. La raó és el valor que Gasion dóna a la sinceritat i la naturalitat. "Recordo fa uns anys veure programes d'entrevistes per la televisió on la gent fumava o anava borratxa", explica. "Ara això no passa, tot és massa políticament correcte".

El concert es podrà veure en directe per internet

Jordi Gasion presenta aquest divendres el tercer disc amb tothom i per tothom i és que es podrà veure des de qualsevol lloc en directe a través d'internet. És una iniciativa pionera que li va proposar la productora lleidatana Waita i es podrà accedir des de la pàgina web de El Fill del Mestre i del Cafè del Teatre. Gasion ha declarat estar expectant pel resultat i reconeix que si surt bé podria repetir l'experiència en altres concerts.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios