www.diariocritico.com

L’ha presentat aquest matí a Barcelona

L'escriptor John Irving ha gestat durant 20 anys la seva darrera novel·la L'última nit a Twisted River

L'escriptor John Irving ha gestat durant 20 anys la seva darrera novel·la L'última nit a Twisted River

L’obra està ambientada a la dècada dels 50 a New Hampshire

lunes 07 de junio de 2010, 17:19h

John Irving sempre comença a escriure les novel·les per la frase final, cosa que significa que té els detalls de la trama lligats abans de posar-se a teclejar. L'última nit a Twisted River, novel·la que l'escriptor nord-americà ha presentat avui a Barcelona, s'ha estat gestant durant 20 anys ja que l'autor no trobava la frase final justa per concloure la història. Durant la trobada amb la premsa, Irving ha versat sobre els personatges d'una novel·la ambientada a New Hampshire el 1954 on el jove Danny mata l'amant del seu pare després de confondre-la amb un ós. Aquest accident inicial serà el punt de partida d'un viatge de fugida on pare i fill viuran amagats pels Estats Units.

“Aquesta novel·la va estar en la meva ment més que qualsevol altra, abans de començar a escriure-la va estar vint anys en el meu cap”, ha sentenciat l'escriptor d'Exeter (New Hampshire), John Irving. En la seva trobada amb la premsa a Barcelona per presentar L'última nit a Twisted River (Tusquets/Círculo de Lectores/Edicions 62), Irving ha advertit que sabia “perfectament” la trama i els personatges de la història, però ha assegurat que la darrera frase d'aquesta novel·la va ser “particularment fugissera” i que se li “resistia”.

En relació a l'inici accidentat de la trama, Irving ha afirmat que no sols sempre hi ha un incident en les seves novel·les que “actua de detonant, posa en marxa la trama i té conseqüències que no es poden aturar”, sinó que, com que sempre sap el futur del seus personatges, comença pel període de la infantesa d'un d'ells.

En aquest cas és el jove Danny que amb només 12 anys mata l'amant del seu pare, Jane la Piel Roja, mentre estan fent l'amor ja que la confon amb un ós salvatge. En aquest punt, Irving ha assegurat que el fet d'haver tingut fills vivint a casa des que tenia 22 anys fins a l'actualitat que en té 68, li ha fet conèixer “molt bé” les edats dels infants i li ha permès construir personatges com el de Danny, que amb 12 anys és “prou gran per ser conscient d'un fet sexual, però prou petit per no haver-lo practicat”.

Pel que fa a aquesta constància de temes, Irving ha assegurat que no sols no pot controlar les seves obsessions com a novel·lista, sinó que les obsessions el controlen a ell. Irving ha afegit que, a diferència de Las normas de la casa de la sidra i Oración por Owen, que sí considera novel·les polítiques, L'última nit a Twisted River no ho és i ha afirmat que “no hi ha cap personatge” que parli en boca seva.

Irving ha explicat que L'última nit a Twisted River està dedicada al seu fill petit perquè és el més proper a ell, ja que escriu i actua, i tot i que ha explicat poc de la seva següent novel·la ha avançat que s'ambienta entre els bastidors d'un teatre on hi va passar part de la seva vida.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios