www.diariocritico.com

Directes i diaris

Barcelona s'uneix per aire amb Doha amb els vols inaugurats avui per Qatar Airlines

L'aposta per la ciutat ha estat en funció del seu protagonisme "socioeconòmic, cultural i turístic", afirma el vice-president de la companyia

lunes 07 de junio de 2010, 17:27h

Qatar Airlines ha inaugurat aquest dilluns un vol que uneix l'aeroport del Prat amb el de Doha. La companyia s'ha convertit així en la primera a oferir un vol directe diari, i que es mantindrà durant tot l'any, des de Barcelona fins a Qatar. El seu vicepresident per a Europa, Paul Johannes, ha assegurat que l'aerolínia ha apostat per Barcelona "pel protagonisme al què ha arribat aquesta ciutat, tant des del punt de vista socioeconòmic, com cultural i, per suposat, turístic". Johannes ha destacat que aquesta connexió afavorirà les relacions comercials entre Catalunya i la resta de destinacions de la companyia, ben posicionada sobretot al Golf i Àsia, i augmentarà el flux de passatgers amb sortida o arribada al Prat.

En l'acte d'inauguració del nou vol, el secretari de mobilitat de la Generalitat de Catalunya i president del comitè de rutes de l'aeroport del Prat, Manel Nadal, ha remarcat que, amb aquesta nova ruta, les connexions de Barcelona es multipliquen. "Ens obre moltes portes", ha afirmat Nadal, qui s'ha justificat assegurant que l'aeroport de Doha s'està convertint en un 'hub' o aeroport en xarxa amb importància destacada a Àsia i amb bones connexions amb els països del Golf, el sud-est asiàtic, Japó o Austràlia, entre d'altres.

A més, el secretari de mobilitat ha reconegut l'esforç de Qatar, que ha volgut que el vol sigui diari i no només se subscrigui a la temporada d'estiu, sinó que es mantingui durant tot l'any. Per això, ha dit, desitja sort i 'èxit, negoci i que facin diners' a la companyia.

Per la seva banda, el director de l'aeroport del Prat, Fernando Exhegaray, ha assenyalat la seva satisfacció perquè estar connectats amb el Golf representa moltes oportunitats.

La resta d'autoritats presents han remarcat les possibilitats que s'obren pels negocis amb els països del Golf. La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Mumbrú, ha comentat que, en el context de crisi econòmica, els països de l'Orient Mitjà han sabut protenciar-se "per convertir els seus aeroports en centres de distribució entre Europa i Àsia" i ha donat "potència i continuïtat als seus projectes".

Per últim, el director de transports de la Cambra de Barcelona, Salvador Corcoll, ha destacat que, per a la comunitat de negocis és molt important la regió de l'Orient Mitjà, amb els qual hi ha connexions comercials i de negoci molt importants. I aquest nou vol, ha afegit, potencia aquestes relacions. "Ens ofereix una porta més a l'economia global", ha afirmat, que, a més, "ens dóna major accés que altres a destinacions més remotes que tenen una importància estratègica per l'economia catalana i espanyola".

La nova inquilina del Prat

Qatar Airways és l'única companyia del Golf amb connexions amb l'Estat espanyol. A més del vol entre Barcelona i Doha que ha inaugurat aquest dilluns, n'ofereix un que enllaça aquesta ciutat amb Madrid. Barcelona se suma ara a les 90 destinacions on vola l'aerolínia. Des de finals d'aquest mes de juny, la companyia, que es va llançar fa tretze anys, inaugurarà la seva activitat a Sud-Amèrica. En concret, tindrà vols regulars directes a Sao Paulo i Buenos Aires.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios