www.diariocritico.com

Es traslladarà prop de la Basílica de Santa Maria per atraure més públic

El Festival de Shakespeare de Mataró aposta pel teatre en una edició que canvia de dates i d'ubicació

El Festival de Shakespeare de Mataró aposta pel teatre en una edició que canvia de dates i d'ubicació

Se celebrarà de 13 al 18 de juliol en comptes de fer-se a l’agost

lunes 07 de junio de 2010, 17:45h

La VIII edició del Festival de Shakespeare, que va néixer a Santa Susanna i se celebra per segon any a Mataró, dedicarà un esment especial a les produccions teatrals. Així ho han explicat els organitzadors del certamen que han destacat alguns dels muntatges que es representaran al voltant de la cèntrica Basílica de Santa Maria. El festival oferirà algunes revisions dels clàssics del dramaturg com Hamlet, del director lituà Oscar Karsunovas; La Tempesta, d'Irina Brook, o una peculiar versió d’El rei Lear en forma de monòleg. A banda hi haurà espectacles musicals com el que tornarà a oferir el jazzman Dani Nel·lo, lectures dramatitzades i una proposta que portarà el teatre als aparadors de Mataró.

Els espectacles teatrals tornaran a ser els protagonistes en la VIII edició del Festival de Shakespeare de Mataró que se celebrarà del 13 al 18 de juliol a la capital del Maresme. Tot i que el certamen seguirà sent multidisciplinar, aquest 2010 la programació comptarà amb diverses propostes que recuperen alguns dels clàssics del dramaturg anglès.

El festival arrencarà de la mà de la directora francesa Irina Brook que tornarà a Mataró per posar sobre l'escenari una de les peces més màgiques i místiques de l'autor, La tempesta. Montse Vellvehí, directora del festival, afirma que es tracta d'una adaptació al més pur estil Irina Brook “amb molt sentit de l'humor” i on apareixen personatges molt “excèntrics i extravagants.

Un altre dels clàssics que es revisarà serà Hamlet. El director lituà Oscar Karsunovas serà l'encarregat de fer-ho, el 14 de juliol al Teatre Monumental, amb un muntatge que mostrarà la cara més intransigent, dura i cruel de l'obra de Shakespeare: “Ha fet un Hamlet molt visceral i pasional”, comenta Vellvehí que es mostra molt satisfeta de poder tornar a comptar amb la participació de Karsunovas.

En aquesta mateixa línia el 15 de juliol, l'Hort del Campaner de la Basílica de Santa Maria, acollirà una peculiar revisió de El rei Lear que posarà en escena l'actor de Turkmenistan Anna Mele: “És una petita perleta que arribarà en forma de monòleg', explica la directora que comenta que l'actor interpretarà l'obra “damunt una petita catifeta” amb tres pals que representaran les filles de Lear i una cullera que farà servir de corona.

La programació també comptarà amb una lectura dramatitzada del poema El gos geomètric d'Agustí Bartra; una adaptació de Romeo i Julieta a través de quatre titelles de guà; una proposta de carrer de la companyia Parking Shakespeare i el recital Somni d'una nit de primavera que interpretarà el Cor Ciutta de Mataró.

La cloenda del festival arribarà la nit del 18 de juliol de la mà del jazzman Dani Nel·lo que sota la direcció de Carme Portaceli oferirà el concert Massa soroll per a Shakespeare a l'Hort del Campaner. Segons Vellvehí la idea de dur a terme aquest espectacle va sorgir l'any passat després de la intervenció de Nel·lo en l'espectacle Ricard III: “Hem elaborat un cocktail musical de jazz i blues”, apunta la directora.

Amb l'objectiu d'apropar la figura de l'escriptor a la ciutadania, la companyia catalana A4MANS portarà deu espectacles del dramaturg anglès a deu botigues de Mataró: “Interpretaran espectacles als mateixos aparadors dels establiments”, indica Vellvehí.

De forma paral·lela, es tornaran a publicar dos llibres dintre de la Col·lecció Festival Shakespeare; s'oferiran cursos i tallers de formació, així com conferències sobre la figura del dramaturg anglès.

Es modifiquen les dates i els escenaris

El Festival Shakespeare abandona la masia de Can Ribot, als afores de Mataró, i s'instal·la a l'Hort del Rector, uns jardins de la cèntrica basílica de Santa Maria que la parròquia cedirà a l'Ajuntament. De la mateixa manera el festival també avança les dates i es farà entre el 13 i el 18 de juliol, en lloc de programar-lo al mes d'agost quan “molta gent està de vacances”.

El regidor de Cultura, Sergi Penedès, ha assegurat que l'objectiu d'aquests canvis és atraure més públic perquè s'acosta el festival a la ciutat i s'avança a la festa major de Les Santes: “A ningú se li escapa que l'any passat vam tenir dificultats per portar públic al festival i omplir”, explica el regidor que es mostra convençut que el nou emplaçament permetrà apropar els espectacles i les activitats a la ciutadania. El pressupost de l'edició d'aquest 2010 és de 225.000 euros.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios