www.diariocritico.com

Joan Boada diu que "es necessiten anys per netejar"

El secretari d'Interior admet que els boscos de Girona no estaran nets de cara la campanya antiincendis del proper estiu

El número dos de Joan Saura recorda als ciutadans que cal extremar precaucions

miércoles 09 de junio de 2010, 13:50h

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha reconegut que l'interior dels boscos de la província de Girona "no estarà net" per a la campanya contra incendis d'aquest estiu, ja que "es necessiten anys per netejar". Així mateix, ha recordat que els boscos "estan en una situació realment complicada" per la qual cosa ha instat a extremar més que mai les precaucions.

En una roda de premsa a Girona, Boada ha explicat que les "zones més sensibles", les que necessiten els bombers per poder treballar en cas d'incendi estaran netes quan comenci l'estiu. "Els perímetres de protecció prioritària, els accessos i camins, els tallafocs i les zones perimetrals d'urbanitzacions, estaran a punt", ha declarat.

També ha recordat que actualment hi ha, a tot Catalunya, 155 brigades forestals treballant i que s'ampliarà el número per millorar al màxim la situació. A més, ha insistit que la Generalitat "no ha retallat ni un euro" a la campanya de prevenció d'incendis, "al contrari, s'estan fent inversions milionàries".

Per tot això, el número dos de Joan Saura ha volgut enviar un missatge a tots els ciutadans perquè extremin les precaucions. "A l'estiu el perill d'incendi és imminent, no podem baixar la guàrdia, ja que el risc zero no existeix", ha manifestat.

El secretari d'Interior ha estat a Girona presentant els alcaldes de la demarcació el Pla Especial d'Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (Infocat). Entre les novetats d'aquest any, el secretari general ha destacat la creació de reunions de coordinació per comarques -abans eren per regions-, el que permetrà fer de la coordinació "un element clau".

Així mateix, les patrulles dels Mossos d'Esquadra rastrejaran les zones amb màxim risc i s'habilitarà la xarxa de comunicacions Rescat per poder crear grups dinàmics. Això permetrà que en cas d'incendi, per exemple, puguin utilitzar aquests canals de comunicació dels Bombers, els Mossos, els agents rurals i fins i tot els alcaldes dels municipis afectats. Aquestes xarxes deixaran de ser operatives una vegada finalitzada l'emergència, ha explicat Boada.

Finalment, es repartirà una guia dirigida als habitants de les urbanitzacions, cases de camp i nuclis de població aïllats, amb consells per fer que els habitatges augmentin la seva resistència al foc. "Són mesures d'autoprotecció i prevenció perquè, en cas d'incendi, els efectes siguin els mínims", ha matisat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios