www.diariocritico.com

Els missatges es conservaran durant 150 anys

La càpsula del temps de Barcelona accepta missatges fins aquesta mitjanit

La càpsula del temps de Barcelona accepta missatges fins aquesta mitjanit

La iniciativa s’emmarca en la celebració del 150è aniversari de la creació de l’Eixample

jueves 10 de junio de 2010, 14:45h

Els ciutadans podran deixar missatges a la càpsula del temps de Barcelona les 00.00 hores d'aquesta mitjanit, mitjançant el web barcelona2159.org, com ja han fet 3.050 persones, que han explicat com imaginen la Barcelona de 2159.

Ja s'ha començat a crear la càpsula, que es tancarà a mitjans de setembre en un acte públic. La ubicació transcendirà dilluns, però fonts de l'organització han apuntat que serà un lloc públic, a la intempèrie però no al carrer, sinó dins d'un recinte. "Com en un claustre d'una universitat", han dit.

La càpsula mesura dos metres i es tanca amb un engranatge mecànic, i amb la seva austera aparença d'acer inoxidable restarà tancada 150 anys, contindrà diversos aïllants -una urna de vidre plena de nitrogen per evitar la corrosió dels metalls, una caixa de plom i una “manta” d'aerogel per mantenir la temperatura invariable- per tal que el suport DVD i l'ordinador que s'hi guardaran resisteixin el pas del temps.

El material es guarda en paper i format digital i amb diverses còpies, al costat de suports amb sistemes operatius de Windows i Linux per assegurar-se que els ciutadans del futur no tindran problemes per consultar la informació guardada a la càpsula.

Tots els missatges rebuts es guardaran en la càpsula, excepte "dos o tres" que s'han descartat perquè eren ofensius.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la celebració del 150 aniversari de la creació de l'Eixample barceloní a mans d'Ildefons Cerdà.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios