www.diariocritico.com

Ho ha confirmat Jordi Hereu

El burca i el niqab estaran prohibits a les instal·lacions municipals de Barcelona

El burca i el niqab estaran prohibits a les instal·lacions municipals de Barcelona

Un informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament diu que ambdues vestimentes no es poden vetar al carrer

lunes 14 de junio de 2010, 13:47h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, prohibirà l'accés amb burca i niqab a les instal·lacions municipals amb un decret que signarà pròximament, i que ordenarà modificar les normes de cada centre per impedir que ningú entri sense que se'l pugui identificar clarament. La mesura també afectarà els que pretenguin accedir amb passamuntanyes i casc de moto.

Ho ha anunciat en roda de premsa després de la reunió de la comissió política d'immigració en què els grups han debatut un informe dels serveis jurídics municipals, i que constata que el Consistori no pot prohibir el burca al carrer però sí en els equipaments que pertanyen exclusivament a l'Ajuntament, com centres cívics, biblioteques, mercats i guarderies.

Hereu ha defensat la mesura per seguretat, i per ser una expressió "de sentit comú". "No és possible entrar en un equipament i que no es permeti la identificació", ha advertit, i ha defensat que "de cap manera és atemptar contra cap creença religiosa". Per ara, el seu soci de govern, ICV-EUiA, creu que no s'ha de regular, i el PP defensa una regulació també al carrer.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios