www.diariocritico.com

Tenint en compte els anys que el president d'Abertis porta al sector

Salvador Alemany aplaudeix el discurs "realista" de José Blanco sobre infraestructures, que vincula a la situació actual de crisi

El també màxim dirigent del Cercle d'Economia diu a la UIMP que no s'hauria de trencar mai el diàleg entre empreses i sindicats

martes 15 de junio de 2010, 14:19h

El president d'Albertis, Salvador Alemany, ha dit que el ministre de Foment, José Blanco, des del seu punt de vista i tenint en compte que porta anys al sector, "està fent el discurs sobre les infraestructures més realista que he escoltat des que estic al sector". Després d'haver escoltat al ministre al curs organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) a la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) ha lloat que Blanco vulgui "aplicar criteris de cost per benefici, no construir tot el que resisteix el territori i fer pagar les infraestructures als que les utilitzen". Considera que la crisi ha servit per introduir un realisme desconegut en aquesta matèria.

Durant el seu discurs Alemany s'ha mostrat favorable a crear un peatge per transportar mercaderies per carretera, tal i com apareix a la directiva europea sobre peatges a vehicles pesats. Considera que quan l'Estat hi va renunciar es va posar en una situació de "desavantatge" respecte els estats que sí que la van aplicar. No ha donat detalls de la seva proposta, però ha defensat refer el mapa de carreteres de l'Estat per convertir-lo en un sistema "coherent" i "homogeni" on es tendeixi a fer pagar als qui utilitzen les infraestructures.

Sobre la reforma laboral, el també president del Cercle d'Economia ha dit que "no hauria de passar mai" que es trenqués el diàleg entre els sindicats i els empresaris i si bé considera que la reforma laboral del govern espanyol "pot anar en la bona direcció", un decret "no ho arreglarà tot".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios