www.diariocritico.com

Ha reconegut que l'actual forma de Govern català "no agrada"

Iceta augura la fi del tripartit dient que el PSC no pactarà amb una ERC que posi l'autodeterminació com a condició

Iceta augura la fi del tripartit dient que el PSC no pactarà amb una ERC que posi l'autodeterminació com a condició

El viceprimer secretari dels socialistes catalans és conscient de que la situació "pinta malament" per al seu partit

jueves 08 de julio de 2010, 16:38h

El viceprimer secretari del PSC Miquel Iceta ha deixat ben clar que el PSC no pactarà amb ERC si la condició imprescindible per l'acord és defensar un referèndum per l'autodeterminació de Catalunya, tal com va manifestar dimecres el president d'aquesta formació, Joan Puigcercos. De la mateixa manera, Iceta ha reconegut que "a la gent la fórmula del tripartit no li agrada", segons es desprèn de les enquestes sobre la intenció de vot per a les eleccions catalanes de tardor.

En declaracions a Ràdio 4 recollides per Europa Press, Iceta ha assegurat que "les coses pinten malament" per al PSC de cara als pròxims comicis, i ha reconegut que les enquestes apunten cap a un canvi. El viceprimer secretari del PSC ha afirmat que a més d'un problema de comunicació per donar a conèixer "les coses que s'han fet bé", hi ha sobretot un problema polític de fons, i ha afegit que els ciutadans hauran de decidir si els socialistes mereixen la seva confiança.

Miquel Iceta ha advertit també a ERC que si la seva única condició per pactar és la independència "no poden comptar" amb el PSC -en referència a les declaracions d'ahir del president d'Esquerra, Joan Puigcercós, en què va assegurar que només governaran amb qui defensi un referèndum per l'autodeterminació- i ha afegit que encara que amb el PSC no podran arribar a un acord amb ERC en aquestes condicions, ha dubtat si ho podria fer amb CiU ja que "mai se sap per on pot sortir".

D'altra banda, Iceta s'ha mostrat d'acord amb les declaracions de dimecres del president de la Generalitat, José Montilla, i ha assegurat que moltes vegades el PSOE s'ha tirat enrere davant "l'ofensiva conservadora brutal i anticonstitucional del PP" sobre la seva concepció de l'Estat. Iceta ha reiterat que "quan la idea d'Espanya te la imposen altres perds protagonisme, autoritat, i acabes perdent les eleccions".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios