www.diariocritico.com

Mostra d'obres d'art contemporani dels anys 50 i 60

Salvador Dalí, Pablo Picasso i Antoni Tàpies, protagonistes de l'exposició 'Humà, massa humà' al CaixaForum

Salvador Dalí, Pablo Picasso i Antoni Tàpies, protagonistes de l'exposició 'Humà, massa humà' al CaixaForum

El nom de l'exposició prové del títol d'un llibre de Nietzsche

martes 20 de julio de 2010, 17:59h

Per primer cop, la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació 'La Caixa' s'exposarà al costat d'obres provinents del Museu Picasso de Barcelona, la Fundació Tàpies i la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres. 'Humà, massa humà', títol provinent del llibre homònim de Friedrich Nietzsche, ajuntarà obres de l'art espanyol dels anys cinquanta i seixanta d'Antonio Saura, Manuel Millares i José Guerrero, que dialogaran amb obres de Pablo Picasso, Antoni Tàpies i Salvador Dalí. El director de l'Àrea Cultural de la Fundació 'La Caixa', Ignasi Miró, ha dit que és un projecte "de pes i ambiciós". 'Rutes d'Aràbia' i 'Teotihuacán', ciutat dels déus', seran dues de les altres grans exposicions de la temporada.

'Humà, massa humà', títol provinent del llibre homònim de Friedrich Nietzsche, serà la gran obertura de la pròxima temporada del CaixaForum. La mostra ajuntarà obres de l'art espanyol dels anys cinquanta i seixanta d'Antonio Saura, Manuel Millares, Antonio Clavé, José Guerrero i Equipo Crónica que, per primera vegada, dialogaran amb obres de Pablo Picasso, Antoni Tàpies i Salvador Dalí.

A més d'aquesta exposició, el CaixaForum acollirà dues grans mostres sobre altres cultures. La primera, 'Rutes d'Aràbia', permetrà veure per primer cop a Europa els grans tresors arqueològics del Regne d'Aràbia Saudita, gràcies a la col·laboració amb el Museu del Louvre de París.

La segona, 'Teotihuacán, ciutat dels déus', suposa la represa de relacions del centre amb l'Institut Nacional d'Antropologia i Història de Mèxic. Es tracta de la mostra més completa que s'ha fet sobre la cultura teotihuacana a través de 400 mostres provinents d'una dotzena dels museus mexicans més importants.

La línia expositiva sobre arquitectura, segueix la pròxima temporada amb la mostra 'Lost Vanguard', la primera vegada que s'exposa a l'estat espanyol l'arquitectura i l'art de l'avantguarda soviètica de la dècada dels anys vint i trenta del segle XX.

'Lost Vanguard' està formada per unes 300 obres entre fotografies originals de l'època en blanc i negre; un centenar d'obres, dibuixos, maquetes i pintures de la Col·lecció Costakis del Museu Estatal d'Art Contemporani de Tessalònica i una selecció de fotografies en color i en gran format sorgides de la mirada del fotògraf britànic Richard Pare.

La programació es completarà amb l'exposició 'L'efecte del cinema: il·lusió, realitat i imatge en moviment (somnis)'; 'Retrats de la Belle Epoque', un repàs a la pintura del final del segle XIX i el començament del XX d'artistes europeus i nord-americans; 'Finestres al món', una mostra de les realitats de persones que viuen situacions extremes i 'Haití, 12 de gener de 2010', una mostra sobre l'actuació en situacions d'emergència.

El director del CaixaForum Barcelona, Valentí Farràs, ha fet balanç de la temporada que ara acaba durant la qual han passat 750.000 persones pel centre, de les quals un 47% són homes i un 53% dones.

Ignasi Miró ha afirmat que, malgrat la crisi actual, 'La Caixa' ha mantingut els pressupostos destinats a l'Obra Social, 500 milions d'euros. D'aquests, 60 milions es destinen als projectes culturals dels diferents CaixaForum de l'Estat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios