www.diariocritico.com

Ha deixat sols la resta de partits catalans

El PSC provoca el rebuig del Congrés a les resolucions sobre l'Estatut en votar amb el PSOE

El PSC provoca el rebuig del Congrés a les resolucions sobre l'Estatut en votar amb el PSOE

La proposta dels socialistes tampoc tira endavant

martes 20 de julio de 2010, 19:08h

El ple del Congrés no ha aprovat aquest dimarts cap de les quatre resolucions diferents que el PSC, CiU, ERC i ICV han impulsat a Madrid. La negativa dels socialistes catalans a incloure al seu text la proposta del Parlament ha provocat el rebuig de CiU i ERC, que han votat en contra la seva resolució, i l'abstenció d'ICV. Finalment la resolució dels socialistes ha quedat rebutjada per 174 vots en contra, 169 a favor i quatre abstencions. Sense el vot dels socialistes, cap de les altres tres resolucions de CiU, ERC i ICV ha prosperat. Els tres partits han acusat els socialistes catalans de voler aprovar una resolució 'transparent' i de no respectar la voluntat del Parlament i de la manifestació.

La resolució del PSOE és l'única que tenia possibilitats mínimes de prosperar i ha acabat rebutjada en una votació en què els socialistes catalans i espanyols s'han quedat sols. El text només ha obtingut els 169 vots del Grup Socialista, mentre que CiU (10) i ERC (3) han votat en contra, com també el PP (151 amb tres absències), el PNB (6), BNG (2), Na Bai (1) i UPyD (1). ICV, IU, i CC (2) s'han abstingut.

Els grups també han rebutjat les propostes d'ERC, ICV i CiU. La de la formació de Joan Herrera, que es presentava de la ma d'IU, ha quedat rebutjada per 320 vots en contra, 26 a favor i una abstenció, igual que la dels republicans, que ha estat rebutjada per 15 vots a favor, 317 en contra i 15 abstencions. La de CiU ha rebut el suport de 26 diputats contra els 321 que han votat en contra.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios