www.diariocritico.com

233,6 milions de beneficis en el segon trimestre de 2010

Banc Sabadell obté uns "resultats extraordinaris" segons el conseller delegat de l'entitat, Jaume Guardiola

El president Josep Oliu detalla la compra de Banco Guipuzcoano, "que en cap moment es va tractar d'una operació hostil"

jueves 22 de julio de 2010, 14:46h

El Banc Sabadell ha obtingut uns beneficis nets de 233,6 milions durant el segon trimestre de 2010 que, per Jaume Guardiola, conseller delegat de l'entitat, suposen "uns resultats extraordinaris". Tot i així, aquests representen un 29,6 per cent menys que al segon trimestre de l'any passat, en què Banc Sabadell va guanyar 332 milions, però el descens ha estat a causa de que aquests beneficis s'han vist afectats per les dotacions i sanejaments de 693,8 milions d'euros, gairebé el doble que l'any passat.

L'índex de morositat ha passat del 3,19 al 4,38%, tot i que continua sent un dels més baixos del mercat. A 30 de juny, el Sabadell ha arribat als dos milions de clients -amb un augment del 42% interanual de particulars i un 64% d'empreses- i als 100.000 accionistes. La compra del Banco Guipuzcoano per part del Sabadell, la fusió de les dues entitats i el resultat dels 'stress test', que es publicaran aquesta setmana, han condicionat l'activitat del primer banc català.

La taxa de cobertura de cobertura se situa en el 63,58%, lleugerament per sobre del 61,9% que es va registrar el trimestre passat, però inferior al 88,76% del segon trimestre de 2009.

Per la seva banda, el president de l'entitat, Josep Oliu, ha explicat els detalls de la compra del Guipuzcoano, "que en cap moment es va tractar d'una operació hostil" i que permetrà al Sabadell "la diversificació i la presència a una zona com el País Basc i Madrid".

Oliu ha previst que l'operació "pot començar a donar beneficis a partir del segon any" i que "a mitjans de febrer de 2010 haurà conclòs la integració completa de les dues entitats, tant a nivell comercial com d'oficines". El dirigent també s'ha referit a "l'intent" d'entrar en l'operació de "reprivatització" de Cajasur, que ha acabat absorbint la basca BKK.

Pel que fa als resultats dels tests d'estrès, que es publicaran demà, Oliu ha explicat que "tenim aquests tipus de test desenvolupats de manera interna". En el pitjor dels escenaris, "amb una baixada improbable del 5% del PIB", el president ha reconegut que "en cap cas baixaríem un 7% del TIER 1", que calcula la fortalesa financera d'un banc a través dels seu capital bàsic. Oliu ha afirmat que "sense saber quin és el resultat del test, tenim plena confiança en que passarem la prova, ja que aquest test no anava per nosaltres".

Els representants del Sabadell també han esmentat diverses fites de l'entitat financera d'aquest trimestre, com la captació rècord de clients, que han arribat als dos milions, l'augment fins als 100.000 accionistes i les operacions de venda de gairebé 400 immobles, majoritàriament oficines, a tot l'Estat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios