www.diariocritico.com

Les vendes d'habitatges a Catalunya creixen un 36% fins al maig del 2010

Per a la Generalitat "aquesta dada constata la reactivació del mercat immobiliari"

lunes 09 de agosto de 2010, 11:42h
Entre gener i maig, a Catalunya s'han registrat 24.064 operacions de compravenda d'habitatge, un 36% més que en el mateix període de l'any anterior, segons l'última onada del Baròmetre de confiança del sector de l'habitatge que publica el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

Això suposa una mitjana mensual de compravendes de 4.800 habitatges, molt per sobre de les 3.500 registrades en el mateix període de l'any 2009, segons les dades de l'Informe.

Per a la Generalitat, "aquesta dada constata la reactivació del mercat immobiliari", si bé no comenta que aquest any 2010 serà l'últim en què els compradors podran desgravar a l'IRPF la compra del seu habitatge, amb la qual cosa molts compradors podrien estar avançant les seves adquisicions i aquest increment d'operacions de compravenda no es consolidaria a mig termini.

Per demarcacions, Barcelona és on més s'ha notat el creixement de compravendes, amb un increment d'un 45,5% en relació amb els mesos de gener i maig de l'any passat.

A Girona, la xifra ha augmentat un 31,8% , i a Tarragona, un 26,9%, mentre que l'única província on la variació interanual es manté en xifres negatives és Lleida, amb un -1,2% menys de compravendes.

En conseqüència amb aquestes dades, els primers cinc mesos del 2010 constaten un augment important de contractació nova d'hipoteques i així, el nombre d'aquest tipus de préstecs contrets a Catalunya entre gener i maig ha arribat a 41.682, un 10% més que en l'any anterior.

Per províncies, destaca Barcelona, on s'ha produït un creixement d'un 18,3% respecte d'aquest mateix període del 2009, i Tarragona, on les hipoteques s'han incrementat un 6,5%.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios