www.diariocritico.com

ERC prefereix el referendum a fer una declaració unilateral de independència

lunes 16 de agosto de 2010, 12:06h

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha explicat que el seu partit prioritza un referèndum sobre la independència de Catalunya, abans que una hipotètica majoria independentista al Parlament declari la secessió de manera unilateral.

   Així, ERC es desmarca de formacions independentistes un altre cop encuny, com Solidaritat Catalana per la Independència, liderada per l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta, i Reagrupament, encapçalada per l'exconseller Joan Carretero, que s'han mostrat partidaris de declarar la independència unilateralment com va fer Kosovo, per després sotmetre-la a votació.

   "La prioritat d'ERC és arribar a una majoria parlamentària que aposti per convocar un referèndum abans que una majoria parlamentària que aposti per declarar la independència de manera unilateral", ha assegurat en una entrevista a Europa Press.

   Llorente ha justificat que el procés que defensa ERC és "la millor manera perquè l'endemà a la independència aquells que no estiguin a favor d'aquesta sentin que han pogut participar en aquesta decisió", cosa que segons la seva opinió evitaria el rebuig del resultat de la votació d'una part de la societat.

   A diferència del que proposen Solidaritat i Reagrupament, per ERC la cosa més important no és el pronunciament del Parlament, sinó que la gent pugui participar en la votació. "No hi ha cap legislació que pugui ser modificada si a través de l'urnes la gent no vol", ha sentenciat.

   "Som un partit de base i tradició republicana i no vam concebre el procés d'independència sense que hi hagi unes urnes que li donin suport", ha acabat.

REBUTGEN ALIANCES PREELECTORALS

   ERC descarta formar aliances amb Reagrupament i Solidaritat Catalana perquè justifica que al llarg de la seva història s'ha caracteritzat per incorporar al partit "tot l'espectre de les esquerres catalanes" partidàries de la independència, i considera que els dos partits competeixen per l'espai de "centre-dreta independentista".

   Llorente ha qualificat de "molt bona notícia" que hagin sorgit nous partits que defensin obertament la independència de Catalunya perquè amb la seva aparició contribuiran que CiU abandoni "la seva ambigüitat calculada" sobre l'encaix de Catalunya amb Espanya.

   "Fa set anys qui semblava utòpic era l'independentista i ara a Catalunya el campió de la utopia és el federalista", ha afegit, i ha atribuït aquest canvi al pas d'ERC pel Govern, que a través d'una majoria d'esquerres ha aconseguit, segons ha dit, fer créixer l'independentisme.

   Referint-se a si ERC pugui reconsiderar la seva posició de rebutjar una coalició independentista, el portaveu s'ha reafirmat que el seu partit manté relacions cordials amb tots els partits, però que a pocs mesos de les eleccions els seus "plans immediats" no passen per reunir-se amb altres formacions.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios