www.diariocritico.com

Montserrat Tura creu que s'assolirà la fita

El Govern corre ara a regular la prostitució, abans d'acabar la legislatura, i poder penjar-se la medalla

El Govern corre ara a regular la prostitució, abans d'acabar la legislatura, i poder penjar-se la medalla

Joan Boada demana un gest "imprescindible" de l'Executiu espanyol pel que fa aquells aspectes que són competència seva

miércoles 01 de septiembre de 2010, 19:47h

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha assegurat que el pla per regular la prostitució estarà enllestit abans que acabi la legislatura. La declaració de Tura arriba en un context en què hi ha dubtes de si el 'fer-se pregar' del president de la Generalitat, José Montilla, per anunciar la data de les eleccions no es deu a una estratègia per a que les forces de l'actual tripartit recuperin volada davant els desastrosos auguris actuals. En aquest sentit, és evident que abordar amb èxit un problema que s'arrossega de fa molt de temps suposaria un incentiu per incrementar la que ara sembla paupèrrima futura bossa de vots dels partits actualment al Govern. Sobretot, la del socialista.

Montserrat Tura ha expressat aquesta voluntat després que el secretari general d'Interior, Joan Boada, assegurés a RAC 1 que el Govern està treballant amb tots els departaments per fer "un pas més" en la regulació de la prostitució. En aquest sentit, també ha dit que el nou reglament se centrarà més en les condicions dels prostíbuls "i no pas en les persones". Boada ha assegurat que hi ha una "necessitat" de regular la prostitució, i ha acusat l'Estat espanyol de no fer cap pas endavant en aquesta línia.

Boada ha afirmat que "per desgràcia" la regulació de la prostitució no és "únicament i exclusivament" a mans de la Generalitat, i per això ha dit que un gest del Govern espanyol per aconseguir-ho seria "imprescindible per nosaltres". En aquest sentit, ha indicat que en l'esborrany que va fer Montserrat Tura quan era consellera d'Interior només plantejava la regulació, però ha avisat que hi faltaven "una combinació d'actuacions amb el Govern espanyol".

El secretari general d'Interior ha especificat que aquest mes de setembre es presentaran els treballs de tots els departaments pel que fa a la regulació de la prostitució. Per Boada, la nova regulació als prostíbuls ha de tenir un efecte dissuasori.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios