www.diariocritico.com

La reducció de la despesa corrent, la solució

La Cambra de Comerç de Barcelona alerta sobre les repercussions negatives d'una apujada d'impostos en el creixement econòmic

L'entitat destaca que l'aplicació de la mesura podria provocar tot just l'efecte contrari del què busca

viernes 03 de septiembre de 2010, 18:16h

La Cambra de Comerç de Barcelona, en la seva Nota d'actualitat econòmica agost 2010, publicada el 2 de setembre "es posiciona en contra de qualsevol decisió futura de pujada d'impostos". Segons l'escrit, que signa el president de l'entitat, Miquel Valls, "la política de consolidació fiscal que necessita el nostre país és aquella que tingui el menor impacte sobre el creixement econòmic".

La fórmula per a assolir la fita de reducció del dèficit públic és la "disminució de la despesa corrent" ja que, en el què es pot percebre com un efecte búmerang, que faria que el remei fos pitjor que la malaltia, "un increment de la pressió fiscal (...) frenaria el creixement econòmic i, per tant, disminuiria la recaptació tributària". Per reforçar la seva tesi, la Cambra fa esment de les dades de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) "que demostren que els processos de consolidació fiscal que han fracassat en el passat són els que han descansat en pujades d'impostos".

El text, que s'inicia recordant que "Espanya és un dels països de la UEM on la recuperació econòmica està més endarrerida" i que, per complicar encara més la situació "es veurà ajornada per la pujada de l'IVA del juliol", acaba amb una declaració d'intencions". "La Cambra es posiciona en contra de qualsevol decisió futura de pujada d'impostos i defensa un procés de consolidació fiscal que minimitzi els costos per al creixement econòmic i la competitivitat a mitjà i llarg termini, i que permeti aprimar l'aparell administratiu i augmentar l'eficàcia en la prestació dels serveis públics. I la reducció de la despesa corrent és l'única opció que compleix ambdues condicions".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios