www.diariocritico.com

Amb la voluntat que Barcelona sigui 'hub'

Spanair amplia el seu capital en 10 milions d'euros

Amb l'operació, la companyia cobreix gairebé els seus objectius d'arribar a captar 50 milions

martes 21 de septiembre de 2010, 18:22h

La Generalitat ha aprovat l'acord pel qual l'agència pública Avançsa atorga 10 milions d'euros a Iniciatives Empresarials Aeronàutiques (Ieasa) destinats a l'ampliació de capital de Spanair, segons ha informat en un comunicat aquest dimarts.

Així, Avançsa participa en un 13,28% del capital de Ieasa, principal accionista de l'aerolínia amb un 80,1% del capital. El 19,9% restant està en mans de la sueca SAS, empresa a la qual els accionistes catalans van comprar Spanair a 2008.

Segons el Govern, la voluntat de participar en l'ampliació de capital de l'aerolínia es deu a l'objectiu de la companyia de fer de Barcelona un 'hub' aeroportuari. D'aquesta manera, la Generalitat entra a formar part del consell d'administració de Ieasa amb dos representants, un dels quals també formarà part del consell de Spanair.

Segons han informat fonts de l'aerolínia a Europa Press, Spanair i la Generalitat han arribat a un acord perquè el nou membre del consell que representi el Govern sigui un independent i no estigui vinculat a l'administració.

El conseller Josep Huguet ja va avançar a Europa Press que l'entrada en el consell era una qüestió innegociable -"serà així o no serà"- si la companyia esperava la injecció del Govern com un accionista més.

Amb l'aportació de la Generalitat, Spanair té pràcticament coberts els 50 milions d'ampliació de capital -només quedarien 10.000.000- després que l'Institut Català de Finances (ICF) concedís dos crèdits de 10 milions d'euros cada un a Turisme de Barcelona ia l'associació d'empresaris Volcat, i després de l'aportació de Fira de Barcelona d'altres 10 milions en juny.

L'aerolínia encara ha de buscar inversors per cobrir els 10 milions restants. En cas de no trobar cap inversor més, l'ICF es faria càrrec de l'última aportació necessària per cobrir l'ampliació de capital.

D'altra banda, s'han subscrit 40,5 milions d'euros de la línia de crèdit sindicat bancari de 50 milions, de manera que la companyia també busca captar els 9,5 milions restants.

L'actual consell està format per 12 persones, entre les quals figuren representants de Turisme Barcelona, Volcat, Fira de Barcelona, el president de Spanair (Ferran Soriano) i responsables de SAS, entre altres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios