www.diariocritico.com

Al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona

Els tresors del Regne de Saba conviuran amb Gaudí, Dalí i Puig i Cadafalch en el 34è Saló d'Art i Antiguitats de Barcelona

Els tresors del Regne de Saba conviuran amb Gaudí, Dalí i Puig i Cadafalch en el 34è Saló d'Art i Antiguitats de Barcelona

Prop de 15.000 joies s'exhibiran del 16 al 24 d'octubre

miércoles 13 de octubre de 2010, 01:53h

El 34è Saló d'Art i Antiguitats de Barcelona exposarà prop de 15.000 joies de l'art del 16 al 24 d'octubre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. La fira proposa un recorregut per la història, la cultura i l'art amb obres de diferents èpoques, estils i segments de preus. Hi haurà tresors del Regne de Saba i els imperis romà, persa, egipci i africà, així com iconografia russa i grega, segons ha informat aquest dimarts l'organització de l'esdeveniment. Joies napoleòniques conviuran amb obres de Picasso, Dalí, Sorolla, Barceló, Miró, Zao Wou-Ki, Plensa, Valdés, Tàpies, Balthus, Sam Francis, Prouvé, Motherwell, Rusiñol, Botero, Puig i Cadafalch i Gaudí.

L'esdeveniment, que es defineix com "fusió de l'art d'avantguarda i el mil·lenari" s'erigeix com a punt de trobada per a experts, col·leccionistes i aficionats apassionats per les obres d'art clàssiques i contemporànies o l'arqueologia mesopotàmica, grega, romana, egípcia i asiàtica .

Així, el saló concentrarà pintures, gravats, litografies, dibuixos, escultures, arts decoratives, alta joieria, tapissos, mobiliari de diferents èpoques i estils, etrusc, peces de ceràmica, porcellana, marfil, bronze, vidre, talles, tresors bibliogràfics i numismàtica .

El recorregut, que abraça tota la història de l'art, acull des de retrats de la deessa Afrodita i l'emperador Septimi Sever, fins terracotes xineses de la dinastia Tang, sense oblidar màscares africanes, pintures del taller de Francisco de Zurbarán i obres de l'Art Nouveau.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios