www.diariocritico.com

Segons publica El Periódico

La multinacional xinesa Chery automobile podria allunyar-se definitivament de Catalunya per invertir a Turquia

El Govern diu "no tenir cap indici" de l'operació

miércoles 20 de octubre de 2010, 19:28h

El Periódico de Catalunya publica aquest dimarts una notícia en què s'aventura la possibilitat que la multinacional xinesa de l'automoció Chery Automobile podria haver decidit construir la seva nova fàbrica de cotxes europea a Turquia. El rotatiu es basa en informacions aparegudes a la premsa del país otomà ratificades pel soci local dels xinesos. Des del Govern, però, no es dóna massa credibilitat a la notícia i, en tot cas s'assegura que les espases continuen en alt.

El grup turc Mermerler, associat amb Chery automobile en aquell país, assegura, segons El Periódico de Catalunya, que la planta automobilística s'ubicarà en un àrea de dos milions de metres quadrats al districte de Sakarya Karasu, prop d'Istanbul. La inversió total serà de 360 milions d'euros -al 50 per cent- i es crearan 3.000 llocs de treball directes i 10.000 més en empreses proveïdores. La producció inicial de la factoria serà de 20.000 cotxes a l'any a partir d'agost de 2012. Mermeler compta amb l'avantatge de ser l'importador d'automòbils de la firma per a Turquia. Les dades han estat divulgades entre altres per l'agència de notícies d'Anatòlia i el Daily News.

El Govern de la Generalitat diu "no tenir cap indici" de l'operació i assegura que "Catalunya està ben situada" en la competència amb Turquia. "La negociació -segons un portaveu de l'Executiu presidit per José Montilla- avança a bon ritme".

Com ja varem explicar a Diariocrítico de Catalunya, va cridar l'atenció generalitzada la rapidesa amb que Montilla va abandonar el Consell Executiu del proppassat 31 d'agost per emprendre viatge a la Xina amb la finalitat de persuadir la multinacional Chery Automobile perquè invertís a Catalunya. Tot i que tant des del Govern com, sobretot, des de files socialistes, es va voler mostrar una actitud cofoia de cara l'operació, eren molts els dubtes generalitzats sobre la situació real de la mateixa. Poc a poc, el Govern va haver d'anar reconeixent que l'única cosa que havia aconseguit Montilla era una declaració d'intencions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios