www.diariocritico.com

Obra que ha obtingut nombrosos premis com el Pulitzer i el Tony de teatre

Sergi Belbel estrena l'exitosa Agost al Teatre Nacional de Catalunya, una tragicomèdia familiar plena de tensions

Sergi Belbel estrena l'exitosa Agost al Teatre Nacional de Catalunya, una tragicomèdia familiar plena de tensions

El repartiment és un dels grans atractiu, destaquen Anna Lizaran, Emma Vilarasau i Jordi Banacholocha

viernes 19 de noviembre de 2010, 16:47h
El dramaturg Sergi Belbel és l'encarregat de portar a escena Agost, de Tracy Letts, obra que ha obtingut nombrosos premis -com el Pulitzer i el Tony de teatre- i que aquest dijous s'estrena al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) de Barcelona.

Letts ha utilitzat una història centrada en una família nord-americana com a metàfora per retratar la desintegració del s. XXI i la crisi de valors de la societat occidental. "Aquesta obra explica la catarsi de principi de segle - ha explicat Belbel en roda de premsa - a partir dels conflictes familiars".

El desencadenant de la trama és la desaparició del pare de la família en misterioses circumstàncies, cosa que obliga a tots els membres de la família a retrobar a la casa paterna, a Oklahoma.

Agost és una tragicomèdia plena de tensions que parla de la pèrdua, dels sentiments dolorosos i l'abandonament. "No obstant això", ha assegurat el director, "aquesta també és una obra divertida que fa servir l'humor per a tractar temes molt dramàtics".

Belbel ha explicat que quan va llegir l'obra per primera vegada el "estremir". Per això es va comprometre, no només a programar al TNC - ja que des de fa quatre anys és el director artístic del Nacional - sinó també a dirigir ell mateix.

El repartiment és un dels grans atractius d'aquesta peça, ja que està format per tretze grans noms de les arts escèniques catalanes entre els quals destaquen Anna Lizaran, Emma Vilarasau i Jordi Banacholocha. Belbel ha afirmat que és un "luxe" poder comptar amb aquest repartiment.

Tots els actors s'han mostrat encantats de participar en aquest projecte. "Em sento privilegiada de participar en aquesta obra. M'identifico molt perquè explica coses que ens passen a tots" ha confessat Vilarasau.

L'obra es va estrenar per primera vegada el 2007 a Chicago. El gran èxit que va tenir va propiciar que fos portada a Broadway. Letts, està considerat com un dels directors joves més interessants en la dramatúrgia nord-americana contemporània.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios