www.diariocritico.com

Històries entrellaçades

El Festival Temporada Alta porta amb El vent en un violí una aproximació a les relacions familiars i l'amor desesperat

El Festival Temporada Alta porta amb El vent en un violí una aproximació a les relacions familiars i l'amor desesperat

L'obra està escrita per l'argentí Caludio Tolcachir

lunes 29 de noviembre de 2010, 18:53h

El Festival Temporada Alta estrenarà El vent en un violí, l'argentí Claudio Tolcachir, una història sobre les relacions familiars, el "amor desesperat" i la "acceptació". L'obra s'estructura en diverses històries que s'entrellacen, ha explicat el seu director a Barcelona en roda de premsa. Els personatges només busquen el fi més noble, la felicitat pròpia i la dels altres, però els mitjans que utilitzen per aconseguir els seus objectius són els més "equivocats" i els més "violents", ha dit.

Dues noies de classe humil (interpretades per Inda Lavalle i Tamara Kiper) s'enamoren i comparteixen el somni de tenir un fill juntes. D'altra banda, el fill d'una família rica (Lautaro Perotti) té totes les possibilitats econòmiques i socials, però se sent perdut i desorientat. Mentre, la seva mare fa tot el possible perquè el jove sigui feliç.

Aquesta és la tercera obra de Tolcachir, que ja havia presentat La omisión de la familia Coleman (2007) i El tercer tiempo (2009). L'autor ha explicat que el centre de totes les seves obres són els personatges. "És un desafiament per a mi crear personatges diferents i aconseguir posar-me en la pell de tots perquè em commoguin", ha dit.

A l'obra hi ha una "reflexió sobre la paternitat, sobre què significa ser pare i sobre el dret de tenir cura dels fills". El viento en un violín coincideix amb l'aprovació a l'Argentina de la 'llei de matrimoni igualitari' que permet l'adopció a persones del mateix sexe. Tolcachir assegura que la coincidència de dates és casual però que és important tractar aquest tema, ja que "no està tancat i segueix estant d'actualitat en el terreny social".

"No m'interessa aixecar una bandera per a l'adopció dels gais", ha dit. El director ha afirmat que aquest tema no és l'epicentre de la seva obra. Ha explicat que, després de la crisi, Argentina va haver de reinventar-se i construir una nova societat basada en la "autoacceptació". Per això, ha intentat reflectir com la gent intenta trobar-se a si mateixa i buscar la felicitat.

El director argentí ha explicat que aquesta és una obra més argumental que els seus anteriors treballs. A més, escenogràficament és més complexa que La omisión de la familia Coleman o El tercer tiempo i hi ha molts canvis de llums i jocs amb la música.

Claudio Tolcachir a confessat que per a ell escriure "és com un part". De vegades, ha recordat, li passen idees pel cap i no pot evitar escriure-les en el primer paper que troba ja que és "una necessitat molt primària i intuïtiva". "De vegades", ha explicat, "truco a la meva casa de Buenos Aires i em deixo missatges al meu contestador perquè no se'm oblidi una frase o una idea".

Tolcachir és tot un clàssic al Temporada Alta ja que ha presentat totes les seves creacions en aquest festival. L'obra es presentarà els propers dimarts i dimecres.

Festival Temporada Alta

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios