www.diariocritico.com

María Dolores Pradera n'és l'emblema

El Duo Dinámico celebra els seus cinquanta anys de carrera obrint aquest divendres el XII Festival del Mil·leni

El Duo Dinámico celebra els seus cinquanta anys de carrera obrint aquest divendres el XII Festival del Mil·leni

Roger Hodgson, Adamo, Dyango o José Feliciano, entre la constel·lació d'estrelles que hi passaran

jueves 09 de diciembre de 2010, 17:06h

El Duo Dinámico obrirà aquest divendres el XII Festival Mil·lenni al Palau de la Música, per celebrar els seus 50 anys en la música.

Diumenge serà el torn dels creadors del mític Celebration, els nord-americans Kool and the Gang, que actuaran a L'Auditori.

Aquesta edició s'ha decantat pels clàssics i els valors segurs, encara que serà el més eclèctic de la seva història. En el cartell, destaquen Dyango, Adamo, José Feliciano, Los Panchos i Bona Vista Social Club.

Tots ells encapçalats per la qual ja s'ha convertit en un símbol del festival, María Dolores Pradera, que actuarà el 28 de desembre. La gran dama de la cançó llatinoamericana va actuar en la primera edició, va prometre que tornaria cada any i ha complert la seva promesa.

La programació inclou noms locals, com Gossos i Beth, que actuaran en el mateix concert, encara que separats, Delafé i las Flores Azules i Pastora.

També presentarà un nou espectacle Diego El Cigala, Tres flamencs, en un recital en el qual estarà acompanyat per El Piraña i Diego del Morao. El brasiler Gilberto Gil, que ja va actuar en el Mil·leni fa alguns anys, tornarà amb la gira The String Concert, i Mariza, una altra habitual, presentarà un nou treball.

La representació jazzística estarà encapçalada per Herbie Hancock, que presentarà el seu Imagini Project a L'Auditori el proper dimecres. També hi seran presents els ritmes de 'bossa nova' dels francesos Nouvelle Vague, la cantant i arpista Joanna Newson, la cantautora de Geòrgia Lizz Wright i la jove promesa Esperança Spalding.

Una de les actuacions més esperades serà la de l'ex de Supertramp, Roger Hodgson, sobretot després de la cancel.lació del seu concert al Festival de Cap Roig a causa de la pluja.

Els organitzadors del festival esperen convocar 62.000 espectadors, i aposten per vendre 11.000 entrades més que l'any passat, gràcies a que s'han rebaixat els preus. Les més cares costen 72 euros. El pressupost ha estat el mateix que en l'última edició, 2.680.000 euros.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios